16-05-2013 / Martijn Baten

4 Miljoen Nederlanders op LinkedIn

Op dit moment maken 4 miljoen Nederlandse professionals gebruik van LinkedIn. Hiermee verbindt het grootste online sociale netwerk voor professionals 1 op de 4 Nederlandse volwassenen. In dit artikel worden enkele nieuwe statistieken over het Nederlandse gebruik van LinkedIn gedeeld.

1 op 10 Nederlandse LinkedIn gebruikers heeft eigen bedrijf

In Nederland hebben er meer mannelijke professionals (60 procent) een profiel op LinkedIn dan vrouwelijke professionals (40 procent). De meeste Nederlandse leden komen uit Amsterdam, gevolgd door Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Directeuren, managers en ondernemers zijn zeer goed vertegenwoordigd op LinkedIn:

– 442.456 LinkedIn gebruikers hebben een managersfunctie
– 413.852 LinkedIn gebruikers in Nederland zijn als ondernemer eigenaar van een bedrijf
– 205.534 LinkedIn gebruikers hebben een directeursfunctie

De vijf bedrijven die het meest vertegenwoordigd zijn onder de Nederlandse leden zijn ABN AMRO, ING, Rabobank, KPN en Philips. Dit zijn allemaal bedrijven met een Nederlandse oorsprong. Maar naast de grote Nederlandse bedrijven kent LinkedIn ook gebruikers zoals 6.613 chefs van restaurants, 5.408 chauffeurs, 5.150 artiesten en 947 piloten. Dit toont de veelzijdigheid aan professionals die op LinkedIn aanwezig zijn en een afspiegeling is van de Nederlandse economie.

71.700 Nederlandse LinkedIn groepen

Van het totale aantal beschikbare LinkedIn groepen wereldwijd zijn er 71.700 Nederlandse groepen. De grootste groepen van Nederland op dit moment zijn:

Meer grote en veel gebruikte Nederlandse LinkedIn groepen zijn te vinden in het artikel ‘Netwerken in de grootste Nederlandse LinkedIn groepen‘.

Infographic: Meet Our 4 Million+ Dutch Members

Met het behalen van de mijlpaal van vier miljoen Nederlandse LinkedIn gebruikers heeft het online sociale netwerk voor professionals een infographic gemaakt met enkele statistieken. Hieronder is de infographic weergegeven:

4 Miljoen Nederlandse leden LinkedIn

Aan de slag met LinkedIn

Voor professionals die zelf aan de slag willen met LinkedIn heeft de Nederlandse Social Media Academie enkele praktijkgidsen ontwikkeld die stap voor stap uitleg bieden bij de functies van het online sociale netwerk: