03-03-2014 / Ayman van Bregt

LinkedIn introduceert nieuwe 'People you may know'LinkedIn heeft de ‘People you may know’ functie geheel vernieuwd waardoor het gemakkelijker is om te netwerken op LinkedIn. Met de nieuwe ‘People you may know’ is het makkelijker is om een professioneel netwerk via LinkedIn op te bouwen en uit te breiden. In dit artikel een uitleg over de mogelijkheden van de nieuwe ‘People you may know’ functie.

Makkelijker netwerken op LinkedIn met de nieuwe ‘People you may know’

Met de nieuwe ‘People you may know’ is het makkelijker netwerken op LinkedIn. ‘People you may know’ verzamelt met de nieuwe functionaliteit niet alleen suggesties van mensen om je LinkedIn netwerk mee uit te breiden maar ook alle openstaande netwerkverzoeken. Het nieuwe uiterlijk met grote foto’s maakt het geheel overzichtelijker en biedt ook meer informatie. Een voorbeeld hiervan is informatie over waarom LinkedIn iemand voorstelt, bijvoorbeeld op basis van je adressenboek dat ooit ge├»mporteerd is. De nieuwe ‘People you may know’ functionaliteit is rechts op de pagina te vinden op de homepage van LinkedIn en op de pagina’s van het LinkedIn profiel en de LinkedIn Inbox. Met de introductie van het nieuwe ‘People you may know’ geeft LinkedIn de volgende tips voor het netwerken op LinkedIn.

 • Tip 1 voor netwerken op LinkedIn: Focus op kwaliteit
  De kwaliteit van het netwerk op LinkedIn is belangrijker dan de grootte van het netwerk. Breid je netwerk uit met mensen die je kent en mee geassocieerd wilt worden.
 • Tip 2 voor netwerken op LinkedIn: Personaliseer uitnodigingen
  Als je iemand uitnodigt voor je LinkedIn netwerk, zorg dan voor een persoonlijke boodschap. Via de ‘People you may know’ functionaliteit kun je dit doen door op het envelop-icoon te klikken.
 • Tip 3 voor netwerken op LinkedIn: Reageer tijdig op ontvangen uitnodigingen
  Uitnodigingen die aan jou verzonden zijn door anderen zijn bovenaan de ‘People you may know’ pagina zichtbaar. Het is altijd attent om even op een uitnodiging te reageren, ook als je iemand niet kent.
 • Tip 4 voor netwerken op LinkedIn: Vraag om een introductie
  Het LinkedIn netwerk kan je bij uitstek helpen om ge├»ntroduceerd te worden bij voor jou relevante personen. Met de LinkedIn ‘How you’re connected‘ tool kun je eenvoudig jouw netwerk inzetten voor een introductie.

De nieuwe ‘People you may know’ functionaliteit zal eerst beschikbaar zijn voor Engelstalige LinkedIn gebruikers. Later zal deze ook in andere talen worden uitgerold op LinkedIn.

Een krachtig netwerk op LinkedIn bouwen met People you may know

In de onderstaande LinkedIn Slideshare-presentatie is meer informatie te zien over de nieuwe “People you may know” functionaliteit: