30-12-2012 / Ayman van Bregt

Op dit moment zijn er meer dan 200 miljoen mensen actief op Twitter. Dit maakte Twitter op 18 december 2012 bekend door middel van een tweet. In september 2011 maakte Twitter in het blog-artikel ‘One hundred million voices‘ bekend dat er toen 100 miljoen mensen actief gebruiker van het social media netwerk waren.

Ontwikkeling en groeicijfers van Twitter

Afgelopen maart 2012 vierde Twitter haar zesjarige bestaan. Ter gelegenheid van het zesjarig bestaan werd in het blog-artikel ‘Twitter turns six‘ bekend gemaakt dat er toen 140 miljoen actieve Twitter-gebruikers waren en er dagelijks 340 miljoen tweets geplaatst werden. Met deze groeicijfers komen er iedere zes maanden zo’n 40 miljoen actieve Twitter-gebruikers bij wat neerkomt op circa 1,5 miljoen nieuwe Twitter-gebruikers per week.

Definitie van actieve social media gebruikers

Een actieve social media gebruiker wordt getypeerd en gedefinieerd als iemand die minstens één keer per maand gebruik maakt van een dienst. In het geval van het open karakter van het Twitter-platform zullen dus niet alle actieve lezers meegenomen. Iemand zonder Twitter-account kan bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks Twitter-accounts lezen via een webbrowser. Ondanks dat Facebook ver voorop ligt qua actieve gebruikers, lees meer over het gebruik van Facebook in het artikel ‘30 wetenswaardigheden over Facebook in 2012‘, heeft Twitter in 2012 weer een enorme groei meegemaakt en het belang van het platform aangetoond.