16-06-2014 / Ayman van Bregt

Meer focus op LinkedIn voor studentenLinkedIn gaat zich actief richten op de groep aankomende professionals in Nederland. De focus op LinkedIn voor studenten blijkt onder andere uit een Nederlandstalige LinkedIn-site voor studerenden in het hoger onderwijs. Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat de huidige student ambitieuzer is in vergelijking met 10 jaar geleden. De reden voor studenten om van LinkedIn gebruik te maken is daarom ook groter. In dit artikel staan de resultaten van het onderzoek en tips voor het gebruik van LinkedIn voor studenten op een rij.

Meer focus op LinkedIn voor studenten

Uit recent onderzoek van LinkedIn blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse studenten aangeeft nu al bewust bezig te zijn met zijn of haar carrière. Meer dan 60% weet echter nog niet hoe ze na hun studie de stap naar de arbeidsmarkt moeten zetten. Niet alleen digitaal maar ook offline middels diverse Masterclasses bij Universiteiten en Hogescholen in heel Nederland gaan LinkedIn, alumni en topwerkgevers als Shell, Philips en BAM studenten hierbij helpen.
De huidige generatie studenten is veel meer met hun carrière bezig dan 10 jaar geleden. Meer dan de helft is op dit moment actief bezig met carrièreplanning, 10 jaar geleden was dit nauwelijks een kwart. Een goed CV werd door de studenten van toen ook onderschat. Meer dan 63,1% van de studenten van nu ziet het belang van het bouwen aan een goed CV tijdens de studie. Dit was 10 jaar geleden slechts 25,9%. Deze groep keek ook minder ver vooruit. Slechts 15,1% had een duidelijk beeld waar ze 10 jaar verder in hun carrière wilden staan. Van de huidige studenten is dit beduidend meer: 26,8% weet wat ze over 10 jaar bereikt willen hebben.

Specifieke tips voor LinkedIn voor studenten

LinkedIn lanceerde al eerder een specifieke ‘LinkedIn voor studenten‘-website met tal van tips om als student het beste resultaat uit het LinkedIn platform te halen. In het artikel ‘De mogelijkheden van LinkedIn voor studenten (LinkedIn handleiding)‘ staan de uitgebreide mogelijkheden van deze website met tips beschreven.
De Nederlandse ‘LinkedIn voor studenten‘-website die pas is gelanceerd heeft weliswaar minder uitgebreide informatie en tips voor studenten maar wel een aantal handige basistips. De basistips laten studenten de mogelijkheden van LinkedIn kennen, geven  tips om het profiel te optimaliseren, het netwerk op LinkedIn uit te breiden en een baan te vinden via LinkedIn.
De onderstaande LinkedIn-video geeft een overzicht van de tips in vogelvlucht.