29-11-2017 / Ayman van Bregt

Twitter heeft, na het verruimen van de limiet van het aantal tekens voor tweets, nu ook de lengte van het aantal tekens verruimd voor de naam van Twitter-accounts (‘display name’). Gebruikers kunnen een naam op Twitter instellen tot een maximum van 50 karakters, een uitbreiding van 35 tekens. In dit artikel wordt de uitbreiding van het aantal tekens in de naam op Twitter verder toegelicht.

Meer tekens beschikbaar voor naam op Twitter

De uitbreiding van het aantal tekens bij een naam op Twitter is gericht op hetgeen zichtbaar is, boven de gekozen Twitter gebruikersnaam (handle) (zoals bijvoorbeeld @NSMA_). Als voorbeeld was het tot deze maand alleen mogelijk om daar ‘SocialMediaAcademie’ te vermelden binnen de toegestane lengte. Nu is het mogelijk om daar volledig ‘Nederlandse Social Media Academie’ te vermelden zoals de onderstaande afbeelding laat zien.

Twitter gebruikersnaam 50 tekens

 

Het aanpassen van de zichtbare naam op Twitter kan aan de hand van de volgende stappen:

Twitter.com
Ga naar Twitter.com en bezoek het eigen profiel. Login, klik rechts op ‘Edit profile’ en pas vervolgens de naam op Twitter aan. Sla vervolgens de nieuwe naam op (Save changes), dan is de gebruikersnaam aangepast.

Twitter-app voor iOS en Android
In de mobiele Twitter app voor iOS en Android kan de naam op Twitter worden gewijzigd door het eigen profiel te bezoeken en ‘Edit profile’ te kiezen. Klik vervolgens op de naam op Twitter (Name). Vul de gewenste naam in en sla de nieuwe naam op door rechtsbovenaan op ‘Save’ te klikken.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.