09-11-2017 / Ayman van Bregt

Twitter heeft na een testfase besloten de tekenlimiet definitief te verruimen van 140 naar 280 tekens. De verandering stelt gebruikers in staat om langere teksten plaatsen in een tweet en daardoor uitgebreider te communiceren. Dit artikel licht de uitbreiding van de Twitter tekenlimiet verder toe.

Twitter tekenlimiet definitief verruimt naar 280 tekens

In september van dit jaar, introduceerde Twitter een test om gebruikers zichzelf eenvoudiger te laten uiten in tweets door de tekenlimiet te verruimen van 140 naar 280 tekens. Desalniettemin bleef het belangrijk voor Twitter om de snelheid en puntigheid van het medium te waarborgen. De resultaten van de test laten zien dat dit is gelukt. De Twitter tekenlimiet zal dan ook worden verruimd voor gebruikers wereldwijd. Alleen gebruikers in een aantal Aziatische landen zullen geen beschikking krijgen over de verruimde Twitter tekenlimiet. De taal zorgt niet voor beperkingen bij de limiet van 140 tekens is uit het onderzoek gebleken.

De test laat zien dat gebruikers in het begin van de nieuwe tekenlimiet, de ruimte van 280 tekens ten volle wilden benutten. Echter valt op dat het merendeel van de gebruikers in de test na verloop van tijd alsnog onder de 140 tekens is gebleven en slechts in enkele gevallen meer tekens nodig had. Slechts 5% van alle tweets bleek langer dan 140 tekens en slechts 2% langer dan 190 tekens. De onderstaande afbeelding uit het Twitter onderzoek geeft inzicht in deze cijfers:

Twitter tekenlimiet verruimt naar 280 tekens

Twitter vreest ook niet dat organisaties en merken meer gebruik zullen maken van de nieuwe Twitter tekenlimiet. Tweets met minder karakters blijken meer interactie te krijgen en meer volgers wat belangrijke doelen zijn voor zakelijke Twitter-accounts. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de functie beschikbaar zal zijn voor Nederlandse Twitter gebruikers.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.