21-07-2016 / Ayman van Bregt

Mogelijkheid tot aanvragen geverifieerd Twitter accountTwitter heeft de mogelijkheid om een geverifieerd Twitter account aan te vragen opengesteld voor iedereen. Tot voor kort was de optie om een ‘Twitter Verified Account’ te krijgen alleen weggelegd voor bekende personen en grote merken. In dit artikel staat uitgelegd hoe een geverifieerd Twitter account kan worden aangevraagd.

Mogelijkheid tot aanvragen geverifieerd Twitter account

Één van de eerste Twitter gebruikers met een geverifieerd Twitter account was @CDCGov. Andere bekende geverifieerde Twitter accounts zijn @NASAArmstrong, @KimKardashian, @Oprah en @TonyHawk.  Drie jaar geleden waren er zo’n 53.000 geverifieerde Twitter accounts actief.
Een geverifieerd Twitter account helpt gebruikers om er zeker van te zijn dat ze contact hebben met de ‘juiste persoon’ of ‘juiste organisatie’ op basis van het Twitter account. Het was tot nu toe niet transparant hoe een geverifieerd Twitter account verkregen kon worden. Twitter wil met het opstellen van de procedure zo meer transparantie bieden.

Aanvragen van een geverifieerd Twitter account

Om een geverifieerd Twitter account bij Twitter aan te vragen moeten de volgende gegevens worden verstrekt:

  • Een geverifieerd telefoonnummer;
  • Een bevestigd e-mailadres;
  • Een biografie;
  • Een profielfoto;
  • Een omslagafbeelding;
  • Een geboortedatum (in het geval van Twitter accounts die van personen zijn);
  • De url van een website.

 

Tevens stelt Twitter als eis dat de gepubliceerde tweets openbaar moeten zijn en niet afgeschermd.
Meer uitleg over het aanvragen van een geverifieerd Twitter account kan hier worden gevonden. Het aanvraagformulier voor een geverifieerd Twitter account is te vinden op de speciaal ingerichte website verification.twitter.com.