15-12-2014 / Ayman van Bregt

Nieuw design voor LinkedIn homepageLinkedIn heeft aangekondigd een nieuwe homepage te introduceren. Met de introductie van de nieuwe LinkedIn startpagina moet het makkelijker worden om gebruik te maken van de waarde die LinkedIn aan professionals kan bieden.

Nieuw design voor de LinkedIn startpagina

LinkedIn beoogt met de nieuwe homepage nog meer de plek te zijn waar je als professional op kunt vallen, in contact kunt zijn met je netwerk en op de hoogte blijven van relevante informatie die je kan helpen. De nieuwe LinkedIn homepage heeft de volgende uitgangspunten:

  • De focus is op jouw LinkedIn profiel
    Bovenaan de LinkedIn startpagina is een dashboard zichtbaar dat inzicht geeft in de aantrekkelijkheid van je profiel. Je kunt hier zien hoeveel mensen je profiel bezocht hebben en hoe de door jouw gedeelde updates bekeken zijn. Je kunt uiteraard direct doorklikken om dieperliggende inzichten te krijgen en snel met één klik dingen aanpassen aan je LinkedIn profiel.
  • In contact blijven met je LinkedIn netwerk
    Het in contact blijven met je LinkedIn netwerk bestaat uit het koesteren van je netwerk door ze aandacht te geven. LinkedIn heeft hiervoor de ‘Keep in Touch box’ ontwikkeld waarmee je snel en eenvoudig kunt reageren op updates uit je netwerk, iemand kunt feliciteren met en nieuwe functie of een update kunt liken. Daarnaast worden er suggesties gedaan met andere LinkedIn professionals waarmee je jouw netwerk zou uit kunnen breiden.
  • Geïnformeerd worden met voor jou relevante informatie
    In het design van de nieuwe LinkedIn startpagina is het dashboard van je LinkedIn profiel en de informatie uit het netwerk gescheiden om je duidelijker te informeren over relevante informatie. Je krijgt overzichtelijk nieuwe artikelen en updates die je netwerk gedeeld heeft, informatie die geschreven is door LinkedIn Influencers of LinkedIn gebruikers die je volgt.

 

In de onderstaande LinkedIn Slideshare-presentatie zijn de wijzigingen aan het nieuwe design voor de LinkedIn startpagina overzichtelijk weergegeven: