19-10-2018 / Martijn Baten
Nu Instagram door steeds meer gebruikers wordt gebruikt, is het platform volop bezig met het uitrollen van nieuwe functies en toepassingen. Zo is het vanaf nu mogelijk om GIF afbeeldingen te versturen in ‘direct message’ berichten en kunnen personen, naast in Instagram foto’s, worden getagd in video’s. Daarnaast zullen hoogstwaarschijnlijk in de nabije toekomst nieuwe opties aan de app worden toegevoegd. In dit artikel worden de meest recente functies voor Instagram verder toegelicht.

Nieuwe Instagram-functies: GIFs voor DM en taggen in video’s

De eerste nieuwe functie die door Instagram is aangekondigd zijn GIF afbeeldingen die nu ook verstuurd kunnen worden in privéberichten (dm’s). Daarnaast bestaat er vanaf nu ook een ‘random gif’ knop, waarmee er een willekeurig ‘GIFje’ wordt verstuurd naar de ander. Deze optie wordt aangeboden in samenwerking met GIPHY en past goed bij de algehele toename in het gebruik van dm’s.

Instagram komt daarnaast met de nieuwe optie om personen in Instagram video’s te taggen. Tot voor kort was dit alleen mogelijk in foto’s. Voor bedrijven biedt deze nieuwe functie de mogelijkheid om een aantal specifieke volgers op de hoogte te brengen van de geplaatste video. Door een persoon te taggen in het bericht ontvangt de gebruiker daar namelijk een directe notificatie van, waardoor de video niet zal verdwijnen in de algemene feed.

Los veld voor hashtags en quiz optie bij Stories
In the back-end code van de Instagram-app zijn nog meer opties te zien die naar waarschijnlijkheid binnenkort zullen worden uitgerold. Een van deze opties is bijvoorbeeld een nieuw, losstaand veld bij het opstellen van berichten voor hashtags, zodat deze niet meer in de algemene beschrijving van een bericht gebruikt worden. Ook komt er een Quiz sticker aan om te gebruiken in Instagram Stories, waarmee interactieve quiz vragen met meerdere opties kunnen worden gesteld aan het publiek. De juiste optie kan dan vervolgens worden gemarkeerd op het moment dat deze wordt geselecteerd. Door toepassingen als deze wordt de interactie op Instagram Stories nog verder gestimuleerd.

Meer leren over Instagram en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.