NSMA Social Media Jaaroverzicht 2019

In 2019 heeft NSMA wekelijks tips & tricks geplaatst voor Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. In dit Social Media Jaaroverzicht staan de beste tips van het afgelopen jaar. Zo kun je goed geïnformeerd en voorbereid aan je social media activiteiten voor 2020 beginnen.

Direct producten verkopen via WhatsApp

Alweer enige tijd geleden introduceerde WhatsApp de mogelijkheid voor bedrijven om contact met klanten te onderhouden via WhatsApp Business. Met behulp van WhatsApp Business is het vanaf nu voor MKB-bedrijven mogelijk om ook producten aan te bieden en direct te verkopen via gesprekken op WhatsApp.

Gids voor het gebruik van Facebook Creator Studio

De Facebook Creator studio maakt het eenvoudig om berichten op Facebook en Instagram voor te bereiden en in te plannen. De nog voor veel mensen onbekende Creator Studio heeft nog meer functionaliteiten om content via de verschillende platformen te verspreiden.

Threads: Nieuwe Instagram-app voor beste vrienden

Instagram komt met een nieuwe ‘camera first’ app om eenvoudig en snel contact te onderhouden met vrienden en familie. Aan de hand van foto’s en video’s kunnen gebruikers met de nieuwe messaging-app van Instagram, Threads genaamd, laten zien wat ze gedurende hun dag meemaken.

Facebook introduceert sjablonen voor Stories

Met sjablonen voor Stories kunnen bedrijven eenvoudig en snel hun boodschap overbrengen middels het stories-formaat. Daarnaast komen er nieuwe mogelijkheden voor het managen en afhandelen van conversaties met klanten via Messenger en Instagram Direct.

Productlanceringen organiseren via Instagram Shopping

Instagram introduceert een nieuwe functie voor merken om hun nieuwe producten doormiddel van een vooraankondiging te lanceren via Instagram Shopping. Met de nieuwe functie maakt Instagram het mogelijk voor gebruikers om snel nieuwe producten aan te schaffen zodra deze beschikbaar zijn.

Effectief hashtags gebruiken op Instagram

Kunnen hashtags beter gebruikt worden in het onderschrift van een Instagram bericht of beter verwerkt worden in de eerste reactie? Een recente studie geeft relevante inzichten voor iedereen die effectief hashtags wil gebruiken op Instagram.