Gids voor het gebruik van Facebook Creator Studio

De Facebook Creator studio maakt het eenvoudig om berichten op Facebook en Instagram voor te bereiden en in te plannen. De nog voor veel mensen onbekende Creator Studio heeft nog meer functionaliteiten om content via de verschillende platformen te verspreiden.

Threads: Nieuwe Instagram-app voor beste vrienden

Instagram komt met een nieuwe ‘camera first’ app om eenvoudig en snel contact te onderhouden met vrienden en familie. Aan de hand van foto’s en video’s kunnen gebruikers met de nieuwe messaging-app van Instagram, Threads genaamd, laten zien wat ze gedurende hun dag meemaken.

Facebook introduceert sjablonen voor Stories

Met sjablonen voor Stories kunnen bedrijven eenvoudig en snel hun boodschap overbrengen middels het stories-formaat. Daarnaast komen er nieuwe mogelijkheden voor het managen en afhandelen van conversaties met klanten via Messenger en Instagram Direct.

Productlanceringen organiseren via Instagram Shopping

Instagram introduceert een nieuwe functie voor merken om hun nieuwe producten doormiddel van een vooraankondiging te lanceren via Instagram Shopping. Met de nieuwe functie maakt Instagram het mogelijk voor gebruikers om snel nieuwe producten aan te schaffen zodra deze beschikbaar zijn.

Effectief hashtags gebruiken op Instagram

Kunnen hashtags beter gebruikt worden in het onderschrift van een Instagram bericht of beter verwerkt worden in de eerste reactie? Een recente studie geeft relevante inzichten voor iedereen die effectief hashtags wil gebruiken op Instagram.

Instagram test ‘shopping posts’ advertenties

Instagram is voor veel gebruikers een platform om nieuwe producten en diensten te ontdekken. Deze inspiratie zoeken gebruikers ook via Shopping Posts, met product- en prijsinformatie verwerkt in de afbeelding. Instagram is een test gestart om shopping posts als advertentie in te zetten.

Adverteren op Instagram in de Explore feed

Instagram komt met een nieuwe mogelijkheid voor adverteerders om hun zichtbaarheid te vergroten. De ‘Explore feed’ is de plek waar gebruikers inspiratie op doen om dingen te kopen en nieuwe inspirerende volgers te vinden. In dit artikel staan de mogelijkheden om te adverteren op Instagram op een rij