24-04-2017 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft recent een functie voor het sturen van berichten geïntroduceerd. Met de nieuwe functie wordt het eenvoudig om snel een bericht te sturen naar personen op LinkedIn vanop elke pagina. Tevens geeft LinkedIn suggesties voor gesprekken die de kans op een nieuwe baan vergroten. In dit artikel staan de mogelijkheden van de nieuwe LinkedIn berichtenfunctie op een rij.

Nieuwe LinkedIn berichtenfunctie stimuleert interactie

80% van de LinkedIn gebruikers vindt professioneel netwerken van belang voor het succes van hun carrière. Zowel als basis bij het zoeken van een nieuwe baan, een commerciële kans of advies over de carrière is interactie met andere LinkedIn gebruikers een relevante toevoeging. Om dit voor gebruikers nog waardevoller te maken is de nieuwe LinkedIn berichtenfunctie toegevoegd.

Contact opnemen met LinkedIn gebruikers vanaf iedere pagina
LinkedIn maakt het voor desktopgebruikers eenvoudiger om contact op te nemen met andere gebruikers. Op iedere profielpagina of vanuit de startpagina is het per direct mogelijk om contact op te nemen met andere LinkedIn gebruikers via een chatvenster.

Inzichten die helpen om de conversatie op te starten
Bijna de helft van de LinkedIn gebruikers heeft een baan gevonden via het netwerk. Om het zoeken naar een baan te vereenvoudigen introduceert LinkedIn relevante suggesties bij de LinkedIn Jobs-sectie en LinkedIn bedrijfspagina’s om snel een conversatie te starten. LinkedIn geeft bijvoorbeeld een suggestie wie uit je netwerk je bij een bedrijf zou kunnen introduceren als zij een interessante vacature open hebben staan.

De onderstaande YouTube-video van LinkedIn geeft inzicht in de mogelijkheden van de nieuwe LinkedIn berichtenfunctie:

Snelle reactie via de mobiele LinkedIn berichtenfunctie
Mobiele gebruikers op LinkedIn krijgen de mogelijkheid om snel te reageren met standaardreacties. De LinkedIn berichtenfunctie geeft suggesties om te reageren op berichten met antwoorden zoals ‘Dank je wel’ of ‘Ik kom er op terug’. De onderstaande afbeelding geeft inzicht in de werrking van deze functie.

 

Snelle reactie via de mobiele LinkedIn berichtenfunctie