20-03-2012 / Martijn Baten

Facebook evenementenZie je dat veel klanten actief zijn op Facebook en organiseer je regelmatig zakelijke evenementen? Met de Facebook evenementen-functie kun je bijeenkomsten en feesten aankondigen vanuit een bedrijfspagina of persoonlijk profiel. Sinds kort heeft Facebook een aantal nieuwe functies toegevoegd voor gebruikers die een evenement willen toevoegen. In dit artikel worden de nieuwe mogelijkheden toegelicht.

Gegevens over het evenement

Voorheen was het als organisator van een evenement verplicht om informatie als een locatie op te geven. Vanaf nu zijn de opties als ‘Details’ en ‘Waar’ optioneel en niet verplicht om op te geven. Wil je dit later toch wel? Als beheerder kun je zelf eenvoudig de gegevens aanpassen. Voor de organisatie van een evenement biedt dat op Facebook iets meer flexibiliteit.

Een nieuw evenement toevoegen aan Facebook

Privacy

Nieuw is de mogelijk om gebruik te maken van privacyinstellingen bij Evenementen. Vanaf nu kun je aangeven dat je evenement openbaar is, of dat deze enkel is voor vrienden. Ook kun je aangeven dat het een besloten evenement betreft en dat mensen enkel op uitnodiging kunnen deelnemen. Deze instellingen zijn enkel te gebruiken vanuit een persoonlijk profiel.

Kies je voor de optie ‘Alleen op uitnodiging’, dan kun je aangeven dat gasten ook zelf vrienden kunnen uitnodigen. Ook kun je de gastenlijst zichtbaar maken voor de genodigden. Wil je dit niet, zorg dan dat je deze optie niet aanvinkt.

Privacyinstelling bij Facebook evenementen

Iedereen op de hoogte houden

Nieuw bij Facebook evenementen is de mogelijkheid om elke gebruiker die deelneemt aan je evenement automatisch een melding te geven als je een update plaatst of de tijd of locatie van het evenement aanpast. Voorheen moest je naar elke gast afzonderlijk een bericht sturen. Dat hoeft vanaf nu dus niet meer.

Houd iedereen op de hoogte via Facebook evenementen

Tip! Voeg Facebook evenementen toe aan je digitale agenda

Als je een digitale agenda gebruikt (zoals Apple iCal, Microsoft Outlook of Google Calendar) dan kun je alle evenementen op Facebook toevoegen aan deze agenda. Het is hierbij ook mogelijk om verjaardagen van Facebook vrienden te exporteren. In dit artikel kun je lezen hoe je dit kunt doen.