07-10-2011 / Martijn Baten

Zie je dat veel klanten actief zijn op Facebook en organiseer je als organisatie regelmatig evenementen? Met de Facebook evenementen-functie kun je bijeenkomsten en feesten aankondigen vanuit een bedrijfspagina of persoonlijk profiel. Als je een digitale agenda gebruikt (zoals Apple iCal, Microsoft Outlook of Google Calendar) dan kun je alle evenementen op Facebook ook toevoegen aan deze agenda. Het is hierbij ook mogelijk om verjaardagen van Facebook vrienden te exporteren.

In onderstaand stappenplan leggen we je uit hoe je evenementen en verjaardagen in je digitale agenda kunt zetten:

Stap 1 – Ga naar ‘Evenementen’

Vanuit het Facebook Nieuwsoverzicht klik je in het linkermenu op ‘Evenementen’ om naar de pagina ‘evenementen en verjaardagen’ te gaan.

Vanuit het Nieuwsoverzicht kies je voor Evenementen

Stap 2 – Evenementen en verjaardagen exporteren

Kies onderaan de pagina voor VerjaardagenOp de getoonde pagina vind je recente verjaardagen en alle evenementen waarvoor je bent uitgenodigd of je hebt aangegeven aanwezig te zijn. Wil je de evenementen exporteren, kies dan voor ‘Exporteer’. Wil je verder met verjaardagen, kies dan onderaan de pagina op ‘verjaardagen’ om alle verjaardagen van je Facebook vrienden te bekijken. Onderaan de pagina die verschijnt klik je op ‘verjaardagen exporteren’.

Stap 3 – Evenementen of Verjaardagen importeren in de agenda

Kies onderaan de pagina voor 'Verjaardagen exporteren'In het venster wat verschijnt vind je een link waarop je kunt klikken. Je computer zal automatisch aangeven of je de evenementen of verjaardagen wilt importeren in je agenda programma als iCal of Microsoft Outlook. We hebben niet getetst of dit ook voor andere agenda programma’s werkt.

Klik op de link om de verjaardagen te exporteren naar je agenda.

Maak je gebruik van Google Calendar, dan kun je de link kopiëren. De link voeg je vervolgens toe door onder ‘Andere agenda’s’ op ‘Toevoegen via URL’ te klikken. Na het plakken en toevoegen van de link, wordt de agenda automatisch geïmporteerd.

Meer leren over Facebook en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.