28-02-2018 / Ayman van Bregt

Twitter heeft in de afgelopen periode verschillende veiligheidsmaatregelen doorgevoerd om het misbruik van Twitter af te remmen. Een nieuwe stap hierin in het aanscherpen hoe personen tweets automatisch kunnen delen via meerdere Twitter accounts. Dit artikel licht de impact van de nieuwe regels voor het automatisch gebruik van meerdere accounts toe.

Nieuwe regels voor automatisch gebruik meerdere Twitter accounts

Uitgangspunt voor Twitter om de voorwaarden voor het automatisch gebruik van meerdere Twitter accounts aan te scherpen is het tegengaan van spam. Een overtreding die frequent voorkomt volgens Twitter, is het inzetten van meerdere Twitter accounts om nieuws automatisch te delen. Dit sluit aan bij de problemen op het gebied van nepnieuws. Om dit misbruik tegen te gaan zijn er al wijzigingen doorgevoerd aan TweetDeck en de Twitter API. De gebruikersvoorwaarden zijn aangepast om organisaties en ontwikkelaars beter te begeleiden bij het inzetten van Twitter en ontwikkelen van toepassingen voor Twitter die bijdragen aan een waardevolle nieuwsvoorziening via Twitter. De nieuwe voorwaarden op Twitter hebben de volgende uitgangspunten:

  • Het is niet toegestaan om gelijktijdig een identieke post of nagenoeg gelijkwaardig bericht te plaatsen vanuit meerdere Twitter accounts;
  • Het is niet toegestaan om gelijktijdig acties te ondernemen vanuit meerdere Twitter accounts, zoals het liken, retweeten of volgen;
  • Het gebruik van automatisering voor de twee bovenstaande acties is niet toegestaan;
  • Vanuit TweetDeck is het niet meer voor gebruikers mogelijk om meerdere Twitter accounts te selecteren om tweets te plaatsen, te retweeten, te liken of te volgen.

Vanaf 23 maart 2018 zullen apps die bovenstaande activiteiten faciliteren worden geblokkeerd via Twitter. Gedetailleerde informatie over de gebruikersvoorwaarden voor het gebruik van meerdere Twitter accounts is te lezen in de Twitter Regels en Automatisering Regels.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.