05-04-2013 / Martijn Baten

Facebook Home

Facebook heeft een nieuwe manier geïntroduceerd om het online sociale netwerk te integreren op mobiele telefoons. Facebook Home biedt een manier om Facebook volledig te integeren op Android smartphones. Hiermee is Facebook Home geen nieuwe telefoon, besturingssysteem of app, maar een nieuwe beleving om te communiceren met vrienden. Gebruikers die frequent gebruik maken van Facebook worden bij hun vrienden op Facebook intensief betrokken.

Facebook Home ‘Cover feed’ toont laatste statusupdates van vrienden

Met Facebook Home is het gebruiken van je smartphone anders dan je normaliter gewend bent. Bij het uit de slaapstand halen van je telefoon toont Facebook Home een ‘Cover feed’ met visuele updates van vrienden. Zowel in de beveiligde als in de onbeveiligde stand van je telefoon is het mogelijk de content van Facebook vrienden bekijken. Aan de hand van vingerbewegingen kun je door de updates van vrienden bewegen. Door dubbel te drukken op het scherm kun je eenvoudig een update ‘vind-ik-leuken’.

Facebook Home

Mis geen enkel Facebook chatbericht meer

Met Facebook Home is het eenvoudiger om chatgesprekken te voeren terwijl je van andere applicaties op je smartphone gebruik maakt. Wanneer vrienden een bericht sturen verschijnt de profielfoto van de vriend in kwestie op het scherm. De profielfoto kun je zelf een plek geven op het scherm van je telefoon. Naast chatberichten kun je ook SMS-berichten versturen vanuit dezelfde functie. Met behulp van de vernieuwde chatfunctie is het nog gemakkelijker om altijd op de hoogte te blijven van nieuwe chatberichten die vrienden versturen en kun je direct reageren.

Facebook Home Chat Head

Ontvang direct een melding bij belangrijke activiteiten

Met Facebook Home kun je als gebruiker meldingen krijgen op het moment dat er iets gebeurt waarvan je op de hoogte gehouden wilt worden; denk aan andere applicaties op je smartphone en activiteiten door vrienden. Wanneer een melding verschijnt kun je deze eenvoudig openen door erop te drukken. Wanneer je de melding even niet wilt openen en tijdelijk verwijderen, is er de mogelijkheid  om deze naar de zijkant te vegen. Via het startscherm kun je de meldingen weer terug zien. Facebook Home Meldingen

 

Facebook Home downloaden

Facebook Home op AndroidFacebook Home is vanaf 12 april te downloaden voor Android smartphones via de Google Play Store. Ook zal Facebook Home op enkele nieuwe Android smartphones op voorhand zijn geïnstalleerd, bijvoorbeeld de HTC First. De Android smartphones waarop Home vanaf de start op werken, zijn de volgende smartphones:

  • HTC One (Future)
  • HTC One X
  • HTC One X+
  • Samsung Galaxy S III
  • Samsung Galaxy S4 (Future)
  • Samsung Galaxy Note II

 

Video: Hoe werkt Facebook Home?

In onderstaande officiële video van Facebook wordt kort de werking van Facebook Home getoond:

Afbeeldingen: pressroom.fb.com