19-11-2014 / Ayman van Bregt

Nieuwe Twitter features in 2015Twitter heeft op een bijeenkomst voor analisten een inkijk gegeven in deĀ ontwikkelingen van Twitter in 2015. Een aantal nieuwe functies zoals een nieuwe timeline voor nieuwe gebruikers en uitgebreide functies voor Direct Messages zijn op komst. In dit artikel staan de te verwachten Twitter functies voor 2015 op een rij.

Nieuwe Twitter functies op komst in 2015

Op basis van de Twitter blogpost met de aankondiging van nieuwe features zijn hieronder de belangrijkste ontwikkelingen weergegeven:

 • Twitter functie 1: Nieuwe Twitter timeline voor nieuwe gebruikers
  Met dagelijks 500 miljoen Tweets kan Twitter overweldigend zijn voor nieuwe gebruikers. Om nieuwe Twitter-gebruikers enigszins te helpen wil Twitter een ‘Instant Timeline’ bieden die gebruikers niet de ongefilterde informatie laat zien maar een gepersonaliseerd overzicht om gebruikers sneller de waarde van Twitter te tonen.
 • Twitter functie 2: ‘Gemiste’ hoogtepunten in de Twitter timeline tonen
  De kracht van Twitter zit onder andere in de actuele informatie die te vinden over interessante evenementen en actuele nieuwsfeiten.
  Als gebruiker ben je echter niet altijd naar je eigen Twitter timeline aan het kijken en kan het zijn dat je iets mist dat relevant en interessant voor je is.
  Twitter wil bij het openen van de Twitter app de ‘gemiste’ tweets die relevant voor je zijn tonen zodat je belangrijke tweets niet mist gedurende je afwezigheid.
 • Twitter functie 3: Meer mogelijkheden in Twitter Direct Messages (DM)
  Twitter zal op korte termijn (vermoedelijk nog in 2014) meer mogelijkheden bieden voor Twitter gebruikers die veel gebruik maken van direct messages. Het zal bijvoorbeeld mogelijk worden om in een ‘DM-gesprek’ tweets te delen zodat het eenvoudiger communiceren is via een DM over informatie die op Twitter te vinden is.
 • Twitter functie 4: Meer video en video-edit mogelijkheden op Twitter
  Twitter werkt aan een functionaliteit waarmee Twitter-gebruikers, vergelijkbaar met Facebook, rechtstreeks video kunnen opnemen, bewerken en publiceren naar Twitter. Op deze manier wil Twitter het haar gebruikers nog eenvoudiger maken om visuele content op het sociale netwerk te delen.
 • Twitter functiee 5: Nieuws alerts voor ‘breaking news’ op Twitter
  Twitter heeft in het verleden al experimenten gedaan met speciale alerts voor belangrijk nieuws. Komend jaar zal Twitter hier actiever mee aan de slag gaan wat mogelijk leidt tot een ‘breaking news alert’ voor Twitter gebruikers.

 

Alle presentaties die gegeven zijn op de bijeenkomst voor analisten is opgenomen en kan teruggekeken worden via de Twitter Analyst Day Webcast.

Bron afbeelding: Mediabistro