01-01-2012 / Ayman van Bregt

Twitter geeft gebruikers al langere tijd de mogelijkheid om een ‘deelknop’ te plaatsen op je eigen website of blog zodat mensen makkelijk jouw content kunnen delen. In het artikel ‘Tot 700% meer traffic op je website dankzij de Twitter ’tweet’ knop‘ lees je wat de impact hiervan kan zijn. Twitter heeft de mogelijkheden van haar knoppen uitgebreid waardoor er nu vier opties zijn.

Nieuwe Twitter-knoppen

Twitter biedt iedereen met een Twitter-account de mogelijkheid om vier knoppen aan te maken. De beschikbare knoppen staan hieronder beschreven.

Share a link
Voorheen was dit de deel-knop waarmee een artikel gedeeld kan worden vanaf je website of weblog. Als je voor de Nederlandse versie kiest dan wordt share a link vertaald in ’tweeten’.

Follow
De follow-knop (in het Nederlands ‘volgen’) biedt een gebruiker de mogelijheid om je snel te kunnen volgen op Twitter.

 

Hashtag
De Hashtag-knop geeft een gebruiker de mogelijkheid om zonder moeite een tweet te delen met daarin hashtags die je zelf bepaalt.


Mention De mention-knop (in het Nederlands ‘Tweeten naar’) stelt een gebruiker in staat om direct contact op te nemen met het Twitter-account en bijvoorbeeld op iets te reageren of een vraagt te stellen. Dit kan handig zijn voor een contactpagina of als je een klantenservice hebt.

 

Twitter-knop(pen) maken

Twitter heeft op haar resources-pagina alle knoppen beschikbaar gesteld. Door naar deze pagina te gaan kun je zelf bepalen welke van de bovenstaande knoppen je wilt aanmaken en vervolgens de gevraagde informatie invullen.