25-04-2018 / Ayman van Bregt

De afgelopen jaren heeft Twitter frequent wijzigingen doorgevoerd aan de gebruikersvoorwaarden en privacy policy om de veiligheid voor gebruikers te blijven waarborgen. Als gevolg van de GDPR-wetgeving binnen de EU, in Nederland ook wel AVG, voert Twitter wijzigingen door aan de privacy policy. Dit artikel zet de belangrijkste wijzigingen in de Twitter privacy policy op een rij.

Nieuwe wijzigingen aan de Twitter privacy policy

Twitter heeft als doel om geïnteresseerden te informeren en verbinden rond actualiteiten die wereldwijd spelen. Hierbij wil Twitter de privacy van gebruikers in acht nemen en transparantie bieden in hoe er door Twitter met de data en informatie van gebruikers wordt omgegaan. De vrijheid van meningsuiting is het uitgangspunt met daarbij de mogelijkheid voor gebruikers om zelf controle te hebben over privacy- en beveiligingsinstellingen. Deze aanpak is ook de basis voor Twitter geweest om wijzigingen in de privacy policy door te voeren voor de EU-wetgeving ten aanzien van de GDPR (General Data Protection Regulation).

Vanwege de wijzigingen in de wet is de gehele Twitter privacy policy aangepast. Op basis van zeven thema’s is de Twitter privacy policy opnieuw opgebouwd.  De tekst is ook herschreven zonder juridische en technische taal zodat het voor iedereen te begrijpen moet zijn. In de policy zijn verwijzingen opgenomen om wijzigingen direct door te voeren in de privacy of beveiliging van het Twitter-account. De wijzigingen zijn te lezen in de Twitter Privacy Policy.

De nieuwe Twitter privacy policy gaat officieel in op 25 mei. Gebruikers uit de EU die op die dag inloggen in Twitter zullen gevraagd worden om de nieuwe voorwaarden te accepteren. Updates rondom de Twitter privacy policy worden door Twitter gecommuniceerd via @Policy.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.