17-07-2017 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft het tabblad met meldingen (notificaties) vernieuwd. Notificaties op LinkedIn attenderen gebruikers op updates van het netwerk en bieden inzicht in de effectiviteit van eigen activiteiten op LinkedIn. Op basis van notificaties kunnen nieuwe conversaties op LinkedIn worden gestart, wat nieuwe kansen met zich mee kan brengen. In dit artikel worden de veranderingen aan de notificaties op LinkedIn toegelicht.

Notificaties op LinkedIn vernieuwd voor meer relevantie

De notificaties op LinkedIn zijn aangepast om het gebruik van LinkedIn en relevante informatie te verbeteren. Het tabblad met notificaties op LinkedIn biedt de volgende functies:

Dagelijks overzicht
Om LinkedIn gebruikers op de hoogte te houden van actualiteiten biedt het online sociale netwerk voor professionals een dagelijks overzicht (Daily rundown) met nieuws en verhalen waar andere gebruikers uit het netwerk over praten.

Zichtbaarheid in zoekopdrachten
Wekelijks worden LinkedIn gebruikers met een notificatie geattendeerd op hoe het eigen profiel is gevonden via de LinkedIn zoekfunctie. Met deze functionaliteit krijgen gebruikers inzichten in het profielen van bezoekers via LinkedIn zoekopdrachten.

Aanpassen van notificaties
Gebruikers die de notificaties op LinkedIn willen aanpassen kunnen dit doen om zo relevante berichten te blijven ontvangen en minder interessante berichten te vermijden. Notificaties kunnen worden gemute (en weer worden ge-unmute), notificaties van specifieke relaties kunnen helemaal uitgezet worden zonder een relatie te verbreken. Tenslotte is het ook mogelijk om bepaalde type berichten helemaal uit te zetten zoals bijvoorbeeld verjaardagen van relaties.

LinkedIn geeft aan dat het in de toekomst mogelijk zal worden om specifieke notificaties die gebruikers niet meer willen zien verwijderd kunnen worden. Met de wijzigingen wil LinkedIn haar gebruikers meer controle geven over de content en updates die weergegeven worden. Onderstaande LinkedIn YouTube-video laat zien hoe de nieuwe notificaties op LinkedIn werken en aangepast kunnen worden:

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.