16-11-2016 / Ayman van Bregt

In 2014 introduceerde Twitter de mogelijkheid voor gebruikers om middels een mute-knop andere gebruikers tijdelijk te negeren. Twitter breidt de mogelijkheden uit door aan de notificaties op Twitter een mute-knop toe te voegen. In dit artikel staan de uitbreidingen op een rij.

Notificaties op Twitter krijgen een mute-knop

Twitter hecht veel waarde aan de openheid van het platform waardoor iedereen de gelegenheid heeft om hun mening en gedachten te delen. Ondanks deze openheid constateert Twitter dat hierdoor gebruikers vaker een agressieve toon aanslaan tegen andere gebruikers. De afgelopen jaren is het kleineren, lastig vallen en misbruik op Twitter toegenomen. Naast een strikte aanpak van misbruik op Twitter die tijdrovend is een nieuwe mute-knop voor notificaties op Twitter geïntroduceerd.

De nieuwe mute-knop voor notificaties op Twitter maakt het mogelijk om trefwoorden, zinnen en hele conversaties te verbergen, zodat hier geen aandacht hoeft te worden besteed. De instellingen zijn voor alle gebruikers deze week nog beschikbaar via Twitter.com en de mobiele Twitter apps.

Op de Twitter support-pagina voor de mute-knop voor notificaties is een gedetailleerde uitleg te vinden hoe de knop gebruikt kan worden.