03-05-2015 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) de meest recente aanpassingen aan de Facebook API om gebruikers meer privacy te geven. Verder behandelden we dat Twitter nu de retweet-functie aanbiedt met een reactie mogelijkheid en de overname door LinkedIn van het online educatieplatform Lynda.. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

sumall_logo_highOverzichtelijke social media rapportages met SumAll

SumAll biedt een duidelijke en overzichtelijke manier om resultaten van social media activiteiten te rapporteren en te delen met collega’s. Met SumAll reports kan eenvoudig een wekelijkse rapportage gemaakt worden in PDF voor social media activiteiten op Twitter, Facebook en Instagram. Als partner van SumAll kunnen bezoekers van de Nederlandse Social Media Academie SumAll Reports aanschaffen met 25% korting. Gebruik deze SumAll link om gebruik te maken van het aanbod.

Facebook API aangepast voor betere privacy van gebruikersFacebook API

Vanaf vandaag voert Facebook een update door aan de API waar externe apps en diensten gebruik van maken. Hierdoor werken veel toepassingen waarin Facebook is geïntegreerd niet meer exact op dezelfde manier.
Lees verder.

Retweets op Twitter nu met reactie mogelijkheidTwitter introduceert retweet-functie met reactie mogelijkheid

Twitter heeft een nieuwe functie uitgerold waarmee het mogelijk is om bij een retweet snel via de browser en mobiel een reactie toe te voegen. In dit artikel staan de mogelijkheden van de nieuwe ‘Retweet with comment‘ functie op een rij.
Lees verder.

LinkedIn neemt online educatieplatform Lynda overLinkedIn neemt online educatieplatform Lynda over

LinkedIn heeft het online educatieplatform Lynda overgenomen. Met de overname wil LinkedIn het haar gebruikers nog makkelijker maken om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en vaardigheden te verbeteren. In dit artikel staat meer achtergrondinformatie over de overname van Lynda door LinkedIn op een rij.
Lees verder.

Uit het NSMA-archief:MobileShareDialog Facebook nieuwsoverzicht geeft automatisch geplaatste updates lagere prioriteit

Updates die automatisch worden gedeeld op Facebook via externe diensten worden vanaf nu minder snel getoond in het Facebook nieuwsoverzicht. Het Facebook nieuwsoverzicht krijgt continu aanpassingen om voor gebruikers de meest relevante informatie te bieden.
Lees verder.

Hootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie30 dagen gratis gebruik maken van Hootsuite Pro

Met Hootsuite kunnen bedrijven en organisaties verschillende social media accounts effectief managen op één plek.  Dankzij een partnership met Hootsuite biedt NSMA de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro zonder enigen verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.

Geef bekendheid aan je bedrijf, organisatie, evenement of product met een Facebook bedrijfspagina (fanpage)Praktijkgids van de week: Praktijkgids Facebook bedrijfspagina maken

De praktijkgids ‘Facebook bedrijfspagina maken‘ laat je aan de slag gaan met een Facebook bedrijfspagina (fanpagina voor je bedrijf, organisatie, merk, product etc.).
Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om een Facebook bedrijfspagina (fanpagina voor je bedrijf, organisatie, instelling, merk, product, band of goede doel) optimaal in te richten en efficiënt gebruik te maken van de tijdlijn bij het plaatsen van content.
Koop de NSMA Praktijkgids Facebook bedrijfspagina maken.