19-05-2013 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere dat er vier miljoen Nederlanders actief zijn op LinkedIn. Verder behandelden we de nieuwe mogelijkheid voor aanbevelingen op Facebook bedrijfspagina’s en aandachtspunten voor het schrijven van een ‘perfecte’ tweet voor Twitter. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Eenvoudiger aanbevelingen krijgen van klanten op Facebook bedrijfspaginaAanbevelingen Facebook Places

Bedrijven met een Facebook bedrijfspagina en die bezoekers ontvangen in bijvoorbeeld een winkel of kantoorpand, kunnen aanbevelingen krijgen van fans. Deze functie is recentelijk uitgebreid met de optie om aan de hand van ‘sterren’ een beoordeling te geven over de plaats.
Lees verder.

 

4 miljoen Nederlanders op LinkedIn4 Miljoen Nederlanders op LinkedIn

LinkedIn heeft vier miljoen Nederlandse gebruikers. Hiermee verbindt het grootste online sociale netwerk voor professionals 1 op de 4 Nederlandse volwassenen.
Lees verder.

 

Aandachtspunten voor het schrijven van de ‘perfecte tweet’

Aandachtspunten om de perfecte tweet te schrijvenBij het opstellen van een tweet zijn drie onderdelen belangrijk om aandacht aan te besteden; het bericht, de link en witruimte. In dit artikel zijn een aantal aandachtspunten beschreven voor het opstellen van een ‘perfecte tweet’.
Lees verder.

 

Direct aan de slag met Facebook HomeFacebook Home

In een aantal officiële video’s van Facebook wordt getoond hoe je gebruik kunt maken van de verschillende functies van Facebook Home. Om nieuwe gebruikers van Facebook Home wegwijs te maken worden hieronder de vier basisfuncties toegelicht.
Lees verder.

 

77% van de vacatures op LinkedIn

77 procent van de vacatures staan op LinkedInUit onderzoek van Masters in Human Resources blijkt dat 77% van alle wereldwijde online vacatures op LinkedIn staan. In een infographic staan de resultaten weergegeven zoals bijvoorbeeld dat 50.5% een compleet profiel heeft en de meeste LinkedIn gebruikers maximaal 2 uur per week aan LinkedIn besteden.
Lees verder.

 

Zeven woorden die leiden tot meer retweets op Twitter

Zeven woorden die aanzetten tot retweets op TwitterDan Zarrella van HubSpot deed onderzoek naar welke woorden in tweets het meest effectief zijn om meer retweets op Twitter te krijgen. Uit dit onderzoek blijkt dat er zeven woorden het meest effectief zijn om meer retweets op Twitter te krijgen.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Twitter gevorderdenTwitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.

De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter.
Koop de Praktijkgids Twitter gevorderden nu in de NSMA-webwinkel!