14-05-2013 / Martijn Baten

Facebook HomeFacebook heeft recentelijk bekend gemaakt dat interactie op het online sociale netwerk via Facebook Home 25 procent hoger is dan in de normale mobiele applicaties van Facebook. Hiermee lijkt de nieuwe smartphone beleving een interessante nieuwe toevoeging te zijn van het online sociale netwerk. De toepassing is echter nog niet erg populair onder de 16.000 huidige gebruikers. In de Google Play Store krijgt de toepassing vooralsnog twee van de vijf sterren.

Direct aan de slag met de vier basisfuncties van Facebook Home

In een aantal officiële video’s van Facebook wordt getoond hoe je gebruik kunt maken van de verschillende functies van Facebook Home. Om nieuwe gebruikers van Facebook Home wegwijs te maken worden hieronder de vier basisfuncties toegelicht:

Gebruik maken van ‘Coverfeed’
De ‘Coverfeed’ van Facebook Home toont, bij het uit de slaapstand halen van de telefoon, de meest recente statusupdates van vrienden op een visuele manier. Zowel in de beveiligde als in de onbeveiligde stand van de telefoon is het mogelijk de content van vrienden te bekijken. Aan de hand van vingerbewegingen kan door de updates van vrienden bewogen worden. Door dubbel te drukken op het scherm is het mogelijk een update ‘vind-ik-leuken’.

Gebruik maken van ‘Chatheads’
Met Facebook Home is het eenvoudig om chatgesprekken te voeren terwijl andere applicaties op de telefoon gebruikt worden. Wanneer vrienden een bericht sturen verschijnt de profielfoto van de vriend in kwestie op het scherm. De profielfoto kun je zelf een plek geven op het scherm van je telefoon. Naast chatberichten kun je ook SMS-berichten versturen met dezelfde functie.

Meldingen bekijken
Meldingen binnen Facebook Home geven je een signaal op het moment dat er iets gebeurt waarvan je op de hoogte gehouden wilt worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld andere applicaties op je smartphone en activiteiten door vrienden. Wanneer een melding verschijnt kun je deze eenvoudig openen door erop te drukken. Wanneer je de melding tijdelijk niet wilt openen en verwijderen, is er de mogelijkheid om deze naar de zijkant te vegen. Via het startscherm kun je altijd nog de meldingen raadplegen.

Een applicatie opstarten
Het opstarten van een andere applicatie met behulp van Facebook Home kan door op het icoon van je eigen profielfoto te drukken. Door dit te doen verschijnen een aantal opties waardoor het noodzakelijk is het icoon naar boven te slepen. Hiermee verschijnt het menu met alle applicaties op je telefoon. Door een applicatie te selecteren wordt deze opgestart.

Afbeelding: facebook.com/home