23-04-2013 / Martijn Baten

Facebook Home

Facebook Home, een nieuwe mobiele toepassing die smartphones een Facebook-beleving geeft, is na negen dagen al meer dan 500.000 keer gedownload vanuit de Google Play store. Op dit moment werkt Facebook Home alleen voor aantal geselecteerde smartphones zoals de Samsung Galaxy S4, S III, Note II en de HTC One, One X en One X+. Later dit jaar zal Facebook Home worden uitgerold voor andere Android-smartphones.

Waardering Facebook Home is beperkt (2 van de 5 sterren)

Het passeren van de 500.000 downloads uit de Google Play store werd opgemerkt op Twitter. Op dit moment zijn er geen statistieken over het gebruik van de nieuwe smartphone beleving van Facebook. Wel valt uit de beoordelingen (van 11.000 gebruikers) in de Google Play store op te maken dat, de applicatie slechts twee van de vijf sterren krijgt. Het is dus de vraag of gebruikers Facebook Home wel waarderen en ‘actief’ zullen (blijven) gebruiken.

Met 500.000 downloads in negen dagen is Facebook Home overigens geen recordbreker wat betreft downloads. Instagram had na de lancering voor Android smartphones binnen 24 uur één miljoen downloads en na zes dagen zelfs vijf miljoen.

Meer lezen over Facebook Home?

Na de introductie van Facebook Home een aantal weken geleden heeft de Nederlandse Social Media Academie in het artikel ‘Nieuwe smartphone beleving met Facebook Home‘ de functies en werking van de applicatie uitgelegd.