25-05-2014 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) zes manieren om Twitter Website Cards slim te gebruiken. Verder kwamen de meest recente kwartaalcijfers van LinkedIn aan bod en de onbeantwoorde vragen van fans op Facebook bedrijfspagina’s. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

LinkedIn omzet 2014

Kwartaalcijfers Linkedin omzet eerste kwartaal 2014

De LinkedIn omzet is in het eerste kwartaal 2014 gestegen met 46% blijkt uit de gepubliceerde kwartaalcijfers. In dit artikel een overzicht van de omzetcijfers van LinkedIn in het eerste kwartaal van 2014 opgedeeld naar LinkedIn Marketing Solutions, LinkedIn Talent Solutions en Premium Subcriptions.
Lees verder.

Twitter Website Cards

6 manieren om Twitter Website Cards slim te gebruiken

In dit artikel worden 6 manieren uitgelegd om Twitter Website Cards slim te gebruiken waarmee adverteerders eenvoudiger bezoekers naar een website kunnen trekken door informatie van een website in een advertentie op Twitter te tonen.
Lees verder.

quintly_Total_Facebook_Response_Rate

Meeste vragen op Facebook bedrijfspagina’s onbeantwoord

Het grootste gedeelte van vragen geplaatst op Facebook bedrijfspagina’s blijven onbeantwoord. Onderzoek door ‘social analytics’ dienst Quintly laat zien het meerendeel van de berichten niet behandeld worden door bedrijfspagina’s op het online sociale netwerk.
Lees verder.

Uit het NSMA-archief: Soliciteren met behulp van FacebookFacebook goede hulp bij het vinden van werk

Bij het zoeken naar werk is de hulp van je sociale netwerk belangrijk. Om de invloed van het sociale netwerk van mensen in de zoektocht naar het vinden van werk in kaart te brengen heeft het Facebook Data Science team onderzoek gedaan. Facebook blijkt volgens de inzichten een waardevol hulpmiddel te zijn in de zoektocht naar nieuw werk.
Lees verder.

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)NSMA Praktijkgids van de week: Social media monitoren

Luisteren naar je doelgroep kan een belangrijke manier zijn om te bepalen hoe jij social media het meest effectief kunt inzetten. De praktijkgids ‘Social Media Monitoren’ leert je daarom doelgericht te monitoren op social media met behulp van gratis tools.
Koop de Praktijkgids ‘Social media monitoren’ nu in onze webwinkel.

Download gratis de NSMA Social media content kalender

Cover NSMA Whitepaper FacebookMet de NSMA Social Media Content kalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.
Download gratis de NSMA Social Media Content kalender.