08-06-2014 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) de verandering aan het Facebook nieuwsoverzicht waardoor automatisch geplaatste updates een lagere prioriteit krijgen. Verder kwam aan bod dat LinkedIn meer dan 5 miljoen Nederlandse gebruikers heeft en de beschikbaarheid van Twitter statistieken voor het grote publiek. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

LinkedIn mijlpaal met 5 miljoen LinkedIn gebruikers in Nederland

Meer dan 5 miljoen Nederlandse LinkedIn gebruikers

LinkedIn heeft nu meer dan 5 miljoen Nederlandse LinkedIn gebruikers en daarmee een nieuwe mijlpaal bereikt. Meer dan 60% van de beroepsbevolking in Nederland heeft een LinkedIn profiel. In dit artikel staan meer inzichten over deze groep op een rij.
Lees verder.

Twitter statistieken beschikbaar voor het grote publiek

Twitter statistieken beschikbaar voor het grote publiek

De Twitter statistieken zijn beschikbaar voor het ‘grote publiek’. In dit artikel staan de inzichten die te behalen zijn met Twitter statistieken op een rij.
Lees verder.

MobileShareDialog

Facebook nieuwsoverzicht geeft automatisch geplaatste updates lagere prioriteit

Updates die automatisch worden gedeeld op Facebook via externe diensten worden vanaf nu minder snel getoond in het Facebook nieuwsoverzicht. Het Facebook nieuwsoverzicht krijgt continu aanpassingen om voor gebruikers de meest relevante informatie te bieden.
Lees verder.

Uit het NSMA-archief: wolfram_wa-logo-stacked1-medAnalyseer persoonlijke Facebook data met Wolfram Alpha

De ‘slimme’ zoekmachine Wolfram Alpha heeft recentelijk een functie gelanceerd waarmee je een overzicht kunt krijgen van al je persoonlijke Facebook data. Met het overzicht kun je een compleet inzicht krijgen in je dagelijkse activiteiten op Facebook.
Lees verder.

LinkedIn benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baanPraktijkgids van de week: LinkedIn gevorderden

De praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn.
Koop de Praktijkgids ‘LinkedIn gevorderden’ in onze webwinkel.

Download gratis de NSMA Social media content kalender

Cover NSMA Whitepaper FacebookMet de NSMA Social Media Content kalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.
Download gratis de NSMA Social Media Content kalender.