04-06-2014 / Ayman van Bregt

Twitter statistieken beschikbaar voor het grote publiekTwitter introduceerde eerder al Twitter statistieken,  maar brengt ze vanaf nu ook actief onder de aandacht bij gebruikers. Gebruikers kunnen met een Twitter Ads-account de statistieken raadplegen. In dit artikel zijn de inzichten die te behalen zijn met Twitter statistieken op een rij gezet.

Twitter statistieken beschikbaar voor het grote publiek

Het gebruik van Twitter statistieken is gratis op voorwaarde dat een Twitter Ads-account is aangemaakt waar een creditcard voor vereist is. Vanuit dit account kunnen advertenties op Twitter geplaatst worden maar de Twitter statistieken werken ook zonder ingeplande advertenties. De Twitter statistieken geven toegang tot twee verschillende dashboards met inzichten; het ‘Tweet activity dashboard’ en het ‘Followers dashboard’.

Tweet activity dashboard - Twitter statistieken

Followers dashboard - Twitter statistieken

  • Twitter statistieken: Tweet activity dashboard
    In het Tweet activity dashboard is een overzicht te vinden van het aantal ‘favoriete tweets‘, retweets, reacties (@mentions) en de kliks op een link die in een tweet is geplaatst. Met deze inzichten is het eenvoudiger om inzicht te krijgen in welk soort tweets tot de meeste interactie met volgers leiden.
  • Twitter statistieken: Followers dashboard
    In het Followers dashboard is een overzicht te vinden van hoe het aantal volgers van een Twitter-account zich ontwikkelt. Daarnaast worden ook inzichten geboden in de interesses van volgers, de locatie, het geslacht en welke andere Twitter-accounts ze interessant vinden.