23-06-2013 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) de toevoeging van hashtags aan Facebook. Verder behandelden we dat Twitter statistieken vanaf nu voor iedereen beschikbaar zijn en de inzet van social media als verkoopkanalen voor sales in b2b. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

LinkedIn het beste netwerk voor sales mensen

Social media als verkoopkanaal voor sales in b2b

Een onderzoek naar de impact van social media op de sales resultaten onder business-to-business bedrijven laat zien dat social media als verkoopkanaal zeer effectief is. Uit dit onderzoek blijkt dat LinkedIn het beste netwerk is voor sales professionals. In dit artikel staan de belangrijkste resultaten uit het onderzoek voor social media als verkoopkanaal bij het ondersteunen van sales bij b-to-b bedrijven op een rij.
Lees verder.

Twitter Analytics platform stelt Twitter statistieken beschikbaar voor alle gebruikers

Twitter statistieken beschikbaar voor alle gebruikers

Iedere Twitter-gebruiker kan nu gratis gebruik maken van statistieken die Twitter bijhoudt. De Twitter statistieken geven inzicht in hoe tweets gewaardeerd worden en geven meer gedetailleerde informatie over merken en Twitter gebruikers die volger zijn van het desbetreffende Twitter-account.
Lees verder.

Facebook Hashtags

Facebook hashtags brengen statusupdates bij elkaar

Facebook heeft het gebruik van hashtags in statusupdates toegevoegd. Hiermee kunnen gebruikers publieke statusupdates bundelen over hetzelfde onderwerp.
Lees verder.

Facebook Security

Contactgegevens van 6 miljoen Facebook gebruikers verspreid door bug

Een recente bug op Facebook heeft telefoonnummers en e-mailadressen van ruim 6 miljoen gebruikers verspreid. Gebruikers die met hun contactgegevens bij de bug betrokken zijn, zijn aan de hand van een e-mailbericht op de hoogte gesteld van de situatie.
Lees verder.

Uit het NSMA-archief: LinkedIn endorsementsE-mail van LinkedIn endorsements uitschakelen

Met LinkedIn endorsements kunnen connecties hun waardering tonen voor de vaardigheden die je aan je profiel hebt toegevoegd. Om te voorkomen dat je telkens een melding krijgt, wordt in dit artikel uitgelegd hoe je de e-mailberichten voor endorsements kunt uitschakelen.
Lees verder.

Praktijkgids van de week: Facebook profiel maken

Voor iedereen die op Facebook wil en precies wil weten hoeDe praktijkgids ‘Facebook profiel maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met Facebook. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel (ook wel tijdlijn genoemd) op Facebook te maken en te gebruiken. Koop nu de NSMA Praktijkgids Facebook profiel maken in onze webwinkel.