24-06-2012 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere tips hoe je meer ‘vind-ik-leuks’ reacties en gedeelde statusupdates kunt krijgen op je Facebook bedrijfspagina. Verder gaven we enkele tips voor meer statistieken op LinkedIn en hoe je hier beter je carrière kunt plannen. Twitter heeft o.a. een update uitgevoerd waardoor er meer inzichten zijn in de cijfers van retweets en favorieten Hieronder staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

Tips om te werken aan meer likes, reacties en shares op Facebook

Tips voor meer vind-ik-leuks, reacties en gedeelde statusupdates op Facebook

In een recent onderzoek zijn 1,3 miljoen statusupdates op Facebook geanalyseerd afkomstig van 10.000 verschillende bedrijfspagina’s. Het onderzoek geeft een aantal handige tips over het werken aan ‘vind-ik-leuks’, reacties en gedeelde statusupdates op Facebook.
Lees verder
.
LinkedIn statistieken groepen

LinkedIn verbetert statistieken van bedrijfspagina’s

LinkedIn heeft de statistieken van bedrijfspagina’s verbeterd. Het is nu mogelijk om nog meer waardevolle informatie te achterhalen over paginaweergaven, bezoekers en clicks.
Lees verder.

 

Teller van Retweets

Twitter geeft precieze cijfers voor retweets en favorites weer

Retweets en favorites op Twitter worden nauwkeuriger weergegeven sinds deze week. Deze cijfers geven een beter inzicht in de resultaten van je social media activiteiten en je kunt ook concurrentie beter volgen.
Lees verder.

 

Onderzoek bit.ly: Wat is het beste moment om te plaatsen?

Tips voor het beste moment om een link te delen via Twitter of Facebook

Een onderzoek van de linkverkorter bit.ly laat zien op welke momenten het gunstig is om een tweet of een Facebook statusupdate te plaatsen. Bit.ly onderzocht links en retweets die geplaatst zijn in de maand Mei 2012.
Lees verder.

 

9 minuten per dag - LinkedIn

Plan de investeringen in je carrière via LinkedIn

LinkedIn is van mening dat professionals door slechts 9 minuten per dag in hun carrière te investeren het maximale uit hun loopbaan kunnen halen. Aansluitend hierop is een kalender ontwikkeld waarmee het mogelijk is om activiteiten waarmee je in een carrière investeert te plannen en eventueel te exporteren naar een persoonlijke agenda-toepassing.
Lees verder.

 

Gepersonaliseerde trending topics met Twitter tailored trends

Twitter lanceert met Tailored Trends gepersonaliseerde trending topics

Twitter introduceert Tailored Trends; gepersonaliseerde trending topics voor alle Twitter-gebruikers
Lees verder.

 

Ebook van de week: Snelcursus LinkedIn profiel makenVoor iedereen die op LinkedIn wil en precies wil weten hoe

Het ebook ‘Snelcursus LinkedIn profiel maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met LinkedIn. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel op LinkedIn te maken en te gebruiken. Lees verder