29-12-2013 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)Ook in de laatste week van 2013 behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) verschillende tips & tricks over het gebruik van social media. Aan bod kwam onder andere het delen van foto’s via een Twitter direct message, het niet meer tonen van status updates op LinkedIn profielen en een daling in het bereik van Facebook bedrijfspagina’s. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

statusupdate doorsturen - LinkedIn bedrijfspagina naar groepen

LinkedIn toont geen status updates meer op LinkedIn profiel

Sinds midden november blijken er op LinkedIn verschillende LinkedIn-gebruikers problemen te hebben met het het tonen van LinkedIn status updates via het eigen LinkedIn profiel. Het blijkt nu dat LinkedIn geen status updates meer laat zien op het LinkedIn profiel.
Lees verder.

Foto's delen via een Twitter direct message

Foto’s delen via een Twitter direct message

Twitter heeft een nieuwe update doorgevoerd voor de mobiele apps van Twitter voor iPhone en Android. Door deze update is het mogelijk om in een Twitter direct message (privéberichten) een foto mee te sturen die alleen gezien kan worden door de ontvanger aan wie de privé-tweet is gericht. Lees in dit artikel wat de andere nieuwe functionaliteiten zijn door deze nieuwe update.
Lees verder.

Facebook bedrijfspagina

Daling in bereik van Facebook bedrijfspagina’s

Meer updates en pagina’s op Facebook en een verandering van EdgeRank zorgen voor een daling in het organisch bereik van Facebook bedrijfspagina’s. In dit artikel een overzicht van recente veranderingen.
Lees verder.

Uit het NSMA-archief:Bekijk de melding van een Facebook bedrijfspagina Ontvang meldingen van Facebook bedrijfspagina’s

Facebook heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee fans een melding ontvangen wanneer een bedrijfspagina een statusupdate heeft geplaatst. De nieuwe functionaliteit is een oplossing voor fans van bedrijfspagina’s die, dankzij de aanpassingen aan EdgeRank, statusupdates missen van hun favoriete bedrijfspagina’s.
Lees verder.

Praktijkgids van de week: LinkedIn profiel maken

Voor iedereen die op LinkedIn wil en precies wil weten hoeDe praktijkgids ‘LinkedIn profiel maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids is een complete handleiding LinkedIn profiel maken en biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel op LinkedIn te maken en te gebruiken.
Koop de Praktijkgids LinkedIn profiel maken in de webwinkel.

Meer tips & tricks?

In 2013 werden er nog veel meer tips & tricks geplaatst die terug zijn te vinden op de Tips & Tricks pagina. Volg de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) via TwitterLinkedInFacebook en Google+ om ook in 2014 dagelijks op de hoogte te blijven.