02-03-2014 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) de verschillen tussen mannen en vrouwen op Facebook. Verder kwam aan bod de introductie van de blogfunctie voor alle LinkedIn leden en de beschikbaarheid van Twitter Trending Topics voor meer dan 210 locatie wereldwijd. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Blogfunctie voor LinkedIn leden geopend om te kunnen publiceren

Blogfunctie voor alle LinkedIn leden geopend

LinkedIn leden hebben sinds vorige week de mogelijkheid om op LinkedIn te publiceren door middel van een blog-functie die door LinkedIn werd geïntroduceerd. Het publicatieplatform wat voor iedere LinkedIn gebruiker op termijn beschikbaar zal zijn maakt het mogelijk om artikelen (vergelijkbaar met een weblog) te delen met het gehele LinkedIn netwerk.
Lees verder.

Twitter Trending Topics beschikbaar voor meer dan 210 locaties wereldwijd

Twitter Trending Topics beschikbaar voor meer dan 210 locaties wereldwijd

Twitter heeft de locaties waarvan trending topics beschikbaar zijn uitgebreid met 50 nieuwe locaties verdeeld over 20 landen. De Twitter trends (trending topics) zijn nu beschikbaar op meer dan 210 locaties wereldwijd.
Lees verder.

Facebook

De verschillen tussen mannen en vrouwen op Facebook

De manier waarop er van Facebook gebruikt wordt gemaakt verschilt tussen mannen en vrouwen. Data afkomstig van een onderzoek door het Pew Research Center laat de verschillen zien tussen de reden waarom mannen en vrouwen van Facebook gebruik maken.
Lees verder.

Uit het NSMA-archief: 25 sneltoetsen voor Twitter26 sneltoetsen voor Twitter

Met de Twitter-sneltoetsen kun je tijd besparen bij het navigeren en verschillende acties uitvoeren op Twitter via Twitter.com.
Lees verder.

De eerste stap in een snel zakelijk en/of persoonlijk nieuwsnetwerk.Praktijkgids van de week: Praktijkgids Twitter

De praktijkgids ‘Twitter’ leert je alles om aan de slag te gaan met Twitter als sociaal netwerk. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel op Twitter te maken en te gebruiken.
Koop de Praktijkgids ‘Twitter’ in onze webwinkel.

 

Download gratis de NSMA Social media content kalenderCover NSMA Whitepaper Facebook

Met de NSMA Social Media Content kalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.
Download gratis de NSMA Social Media Content kalender.