Personaliseer je nieuwsoverzicht op Facebook

Het nieuwsoverzicht van een Facebook profiel is voor veel gebruikers de belangrijkste pagina. Hier vind je de updates van vrienden en bedrijfspagina’s die je volgt. Standaard worden in het nieuwsoverzicht als eerste de updates getoond waarbij de meeste interactie plaatsvindt. Je kunt jouw nieuwsoverzicht ook instellen naar persoonlijke wens, zodat je zelf bepaalt welke updates als eerste worden getoond.

Filter het nieuwsoverzicht

Bovenaan het nieuwsoverzicht kun je kiezen voor het ‘Belangrijkste nieuws’ of ‘Meest recente nieuws’. Onder het kopje ‘Meest recente nieuws’ vind je alle updates die als laatste zijn geplaatst. Je kunt het nieuwsoverzicht verder filteren door te categoriseren. Zo kun je kiezen om enkel statusupdates, foto’s, links, pagina’s of vragen te zien. Als je jouw nieuwsoverzicht bijvoorbeeld instelt op ‘Links’, dan zie je enkel links die jouw vrienden of de bedrijfspagina’s die je volgt hebben geplaatst.

Maak een vriendenlijst

Het is ook mogelijk om een lijst te maken met Facebook vrienden. Door zo’n lijst samen te stellen, kun je in één overzicht alle geplaatste updates van de vrienden zien die je aan de lijst hebt toegevoegd.

Om een vriendenlijst te maken, klik je in het menu onder ‘Meest recente nieuws’ op ‘Vriendenlijst maken’. Geef vervolgens een naam aan de vriendenlijst en kies welke Facebook vrienden je aan de lijst wil toevoegen. Je kunt later als dat nodig is nog extra vrienden toevoegen. Klik op ‘Lijst maken’ als je klaar bent. De vriendenlijst met updates kun je vervolgens terugvinden in het menu onder ‘Meest recente nieuws’.

Updates verbergen

Vanuit het nieuwsoverzicht is het ook mogelijk om specifieke updates of updates van bepaalde vrienden en bedrijfspagina’s die je volgt te verbergen zodat ze niet meer zichtbaar zijn.

Om updates te verbergen, klik je vanuit het nieuwsoverzicht op het ‘kruisje’ naast een update van een vriend/pagina die je wil verbergen. In het menu wat verschijnt, kun je kiezen voor ‘Dit bericht verbergen’ of voor ‘Alles verbergen van …’ Kies je voor alles te verbergen, dan worden updates van deze Facebook vriend of pagina niet meer in het nieuwsoverzicht vertoond. Wil je de instellingen terugzetten? Via het menu onder ‘Meest recente nieuws’ kun je kiezen voor ‘Opties bewerken’. Hier kun je instellingen weer aanpassen en verder verfijnen.