30-03-2016 / Ayman van Bregt

Slechtzienden kunnen afbeeldingen beleven met nieuwe Twitter foto-functieTwitter introduceert een nieuwe functie om slechtzienden en blinden afbeeldingen te laten beleven. In dit artikel staan de mogelijkheden van de nieuwe Twitter fotofunctie op een rij.

Slechtzienden kunnen afbeeldingen beleven met nieuwe Twitter fotofunctie

Afbeeldingen spelen een grote rol bij veel tweets die worden geplaatst. Twitter hecht er waarde aan dat het platform toegankelijk is voor iedere gebruiker, zo ook mensen met een visuele beperking als slechtzienden en blinden.
De introductie van een nieuwe Twitter fotofunctie maakt het per direct  mogelijk voor Android en iOS gebruikers om een beschrijving bij een foto toe te voegen die als alternatieve tekst (alt tekst) getoond wordt bij afbeeldingen in tweets.
De functie kan geactiveerd worden in de mobiele Twitter apps door de functie ‘compose image descriptions’ te activeren bij de instellingen. De instellingen voor Android en iOS gebruikers staan uitgelegd in het Twitter fotofunctie artikel uit het Twitter Helpcentrum.
Na het activeren van deze functie kan een Twitter gebruiker bij iedere te plaatsen foto een beschrijving in tekst van maximaal 420 tekens toevoegen aan de afbeeldingen. Twitter gebruikers met een visuele beperking die de afbeelding niet zien kunnen de tekst wel lezen via braille of voorgelezen krijgen door gebruik van audiosoftware. Onderstaande Twitter-afbeelding laat zien hoe de nieuwe Twitter fotofunctie werkt:

Slechtzienden kunnen afbeeldingen beleven met nieuwe Twitter fotofunctie 2