09-12-2015 / Ayman van Bregt

Weergave van afbeeldingen op Twitter vernieuwdDe wijze waarop afbeeldingen op Twitter worden getoond is vernieuwd. De foto’s  worden vanaf nu in een grotere weergave getoond waardoor er meer aandacht gevestigd wordt op het delen van afbeeldingen. In dit artikel staat alles over de wijzigingen van afbeeldingen op Twitter op een rij.

Weergave van afbeeldingen op Twitter vernieuwd

Met meer dan 300 miljoen actieve Twitter gebruikers en 500 miljoen tweets die dagelijks geplaats worden zijn er veel afbeeldingen op Twitter te vinden. Visuele content neemt in toenemende mate een belangrijke plek in op Twitter tussen tweets met alleen tekst of bijgevoegde urls.

Twitter voerde daarom dit jaar al wijzigingen door met de autoplay-functie voor video’s op Twitter en Twitter Moments. Twitter.com geeft afbeeldingen nu beter weer, waarbij foto’s niet alleen groter getoond worden maar ook meerdere foto’s beter worden weergegeven zoals in het voorbeeld bovenaan dit artikel. Het belang van afbeeldingen op Twitter blijkt ook uit het artikel ‘Afbeeldingen op Twitter zorgen voor meer retweets‘. De nieuwe weergave van afbeeldingen op Twitter is op dit moment alleen beschikbaar via Twitter.com.

De Nederlandse Social Media Academie schreef eerder de volgende artikelen over afbeeldingen op Twitter: