09-10-2013 / Ayman van Bregt

Afbeeldingen op Twitter zorgen voor meer retweetsUit onderzoek van Dan Zarrella blijkt dat het gebruik van afbeeldingen op Twitter leidt tot meer retweets. Retweets helpen bedrijven, merken en organisaties op Twitter om meer zichtbaar te worden bij de achterban van volgers. Retweets zijn als het ware mond-tot-mond reclame waardoor anderen jouw tweets zien en je mogelijk daardoor willen gaan volgen. In dit artikel een overzicht van de belangrijkste resultaten uit het tweonderzoek.

Afbeeldingen op Twitter zorgen voor meer retweets

In het onderzoek vanĀ Dan Zarrella werden meer dan 482.000 tweets onderzocht. Deze tweets werden onderzocht op het aantal retweets. Naast het aantal retweets werd ook gekeken naar de bron van de afbeelding (Facebook, Instagram, Twitpic of Twitter’s eigen pic.twitter.com). De belangrijkste inzichten uit het onderzoek staan hieronder op een rij:

  • Afbeeldingen van pic.Twitter.com kregen bijna twee keer zoveel retweets als afbeeldingen van Twitpic;
  • Afbeeldingen van Facebook en Instagram worden het minst geretweet;
  • Afbeeldingen van pic.Twitter.com maken 94% meer kans op retweets dan tweets zonder pic.Twitter.com.

 

Resultaten Dan Zarrella onderzoek ‘Afbeeldingen op Twitter zorgen voor meer retweets’

In de onderstaande infographic staan de resultaten van het onderzoek van Dan Zarrella weergegeven:

Afbeeldingen op Twitter zorgen voor meer retweets Infographic Dan Zarrella HubSpot - Afbeeldingen op Twitter zorgen voor meer retweets

Meer artikelen van Dan Zarrella over het meer halen uit Twitter activiteiten en het optimaliseren van tweets

De Nederlandse Social Media Academie schrijft met regelmaat artikelen over hoe je meer uit Twitter kunt halen en tips voor het optimaliseren van tweets. De onderstaande, recent verschenen, artikelen kunnen helpen bij het gebruik van Twitter en het optimaliseren van tweets.