26-06-2013 / Ayman van Bregt

Vijf tips voor meer retweets

Zichtbaarheid bij potentiële klanten en bestaande zakenrelaties op Twitter ontstaat als het netwerk tweets deelt met eigen volgers. Aan de hand van retweets ontstaat er mond-tot-mond reclame. Het Amerikaanse QuickSprout heeft vijf tips gedeeld in de infographic ‘The Art of Getting Retweets‘. In dit artikel staan de vijf tips om meer retweets te krijgen op een rij.

Vijf tips voor meer retweets

De tips van QuickSprout zijn tot stand gekomen op basis van verschillende onderzoeken die door deskundigen zijn uitgevoerd, waaronder  Dan Zarrella. In de infographic worden verschillende tips gedeeld. De vijf belangrijkste tips die in de infographic naar voren komen zijn:

  1. Stuur tweets tussen 12.00 uur ’s middags en 14.00 uur voor de hoogste retweet ratio;
  2. Plaats tweets op vrijdag. De laatste dag van de werkweek levert de meeste retweets op, met name tussen 12.00 uur en 14.00 uur;
  3. Door ‘Please Retweet’ in een tweet te zetten verhoog je de kans op een retweet met 51%;
  4. Het toevoegen van een link verhoogt de kans op retweets;
  5. Probeer de tekst van een tweet te beperken tot zo’n 100 tekens zodat er genoeg ruimte is bij een Retweet om tekst toe te voegen.

Tips voor meer retweets, het optimaliseren van tweets en andere Twitter activiteiten

De Nederlandse Social Media Academie schrijft met regelmaat artikelen om Twitter activiteiten te verbeteren en tweets te optimaliseren. De onderstaande, recent verschenen, artikelen kunnen helpen bij het optimaliseren van tweets en het verbeteren van Twitter activiteiten.

 

QuickSprout Infographic: The Art of Getting Retweets

In de infographic van QuickSprout  ‘The Art of Getting Retweets‘ staan alle inzichten en tips beschreven. Daarnaast worden de bronnen aangehaald waar de tips op zijn gebaseerd.

Vijf tips voor meer Retweets