03-04-2012 / Martijn Baten

Facebook Timeline voor bedrijfspagina's

Sinds vorige week zijn alle Facebook bedrijfspagina’s omgezet naar de nieuwe Timeline-functionaliteit. Elke Facebook gebruiker ziet dus vanaf nu een andere versie van je bedrijfspagina. In het artikel ‘Tips en tricks voor de nieuwe Facebook bedrijfspagina’s‘ gaven we al enkele tips en tricks die je kunt toepassen op je eigen Facebook bedrijfspagina. In dit artikel geven we een aantal extra tips om meer te doen met je nieuwe bedrijfspagina.

Statusupdates op je Facebook tijdlijn uitlichten

Op de nieuwe Facebook bedrijfspagina heb je de mogelijkheid om bepaalde statusupdates uit te lichten op de pagina. Hierdoor komen deze updates paginabreed op je bedrijfspagina te staan waardoor deze beter opvallen voor bezoekers van je bedrijfspagina.

Mede door de mogelijkheden om de statusupdates op je pagina uit te lichten bijkt uit onderzoek van SimplyMeasured dat de statusupdates meer interactie (likes, reacties) verkrijgen. In het artikel ‘De impact van de nieuwe Facebook bedrijfspagina’s‘ kun je meer lezen over de inzichten uit het onderzoek.

Het uitlichten van een statusupdate op een Facebook bedrijfspaginaOm een statusupdate uit te lichten klik je bij de update waarbij je dit wil doen op de ster, ook wel ‘Hoogtepunt’ genoemd. Automatisch plaatst Facebook deze statusupdate paginabreed op je bedrijfspagina. Wil je de statusupdate weer terughalen naar de oude positie? Klik dan nogmaals op de ster.

Een statusupdate uitlichten op een Facebook bedrijfspagina

Een statusupdate vastmaken aan de bovenkant van je pagina

Op een Facebook bedrijfspagina is het mogelijk specifieke statusupdates vast te maken aan de bovenkant van je pagina. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat bezoekers van je bedrijfspagina eerst hun ogen laten vallen op de update die je als beheerder belangrijk vind voor je bezoekers. De vastgemaakte statusupdate blijft zeven dagen bovenaan je pagina staan. Hierna kun je kiezen voor een andere statusupdate.

Vastmaken aan bovenkant Om een statusupdate vast te maken aan de bovenkant van je bedrijfspagina klik je bij de statusupdate op het potlood-icoon. In het menu dat verschijnt kies je vervolgens voor de optie ‘Vastmaken aan bovenkant’. Automatisch wordt dan de statusupdate ‘vastgepind’ bovenaan je tijdlijn.

Een statusupdate vast maken aan de bovenkant van je bedrijfspagina

Mijlpalen toevoegen aan de bedrijfspagina

Op de Facebook bedrijfspagina kun je jouw bedrijfshoogtepunten, ‘mijlpalen’ genoemd, toevoegen die je met fans wil delen. Mijlpalen zijn momenten uit de afgelopen jaren waarop belangrijke zaken hebben plaatsgevonden rond je bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld de oprichting van het bedrijf zijn of een nieuw product dat je hebt gelanceerd.

Een Mijlpaal toevoegen aan je Facebook bedrijfspaginaEen mijlpaal kun je toevoegen in het venster waaruit je ook een statusupdate kunt plaatsen. Om een mijlpaal te plaatsen klik je op ‘mijlpaal’. Vervolgens kun je in het scherm dat verschijnt informatie toevoegen over de mijlpaal zoals de datum, een beschrijving en ook een afbeelding of locatie.

Een Mijlpaal toevoegen aan je Facebook bedrijfspagina

Video

In onderstaande officiële video van Facebook wordt uitgelegd hoe je meer kunt doen met de statusupdates op je bedrijfspagfina. In de video komen een aantal functies aan bod.