08-06-2015 / Ayman van Bregt

Tips om talent op LinkedIn te vindenHet vinden van talent is mede dankzij social media eenvoudiger geworden. LinkedIn is bij uitstek het platform om talentvolle professionals te vinden en te benaderen. In dit artikel staan tips op een rij om talent op LinkedIn te vinden.

Tips voor het vinden van talent op LinkedIn

Voor HR-afdelingen en recruitment professionals is in veel gevallen LinkedIn het voorkeursplatform waar gezocht kan worden naar nieuwe talentvolle medewerkers en potentiële professionals die benaderd kunnen worden. Professionals over de hele wereld zijn actief op LinkedIn en bieden veel inzicht dankzij uitgebreide profielen. Als bedrijf is het daarom belangrijk om goed zichtbaar te zijn op LinkedIn en op de juiste manier te zoeken. Om de juiste talenten op LinkedIn te vinden biedt de onderstaande infographic tal van inzichten. De belangrijkste inzichten uit de infographic zijn:

  • 187 miljoen LinkedIn gebruikers bezoeken iedere maand het platform;
  • 2 van de 5 LinkedIn gebruikers bezoeken het platform iedere dag;
  • 3 van de 4 LinkedIn gebruikers staan potentieel open voor een nieuwe functie maar zijn niet actief op zoek;
  • Het gebruik een LinkedIn bedrijfspagina zorgt voor optimale zichtbaarheid;
  • Benadruk bij een vacature met name de doelstellingen van de functie en niet zozeer het profiel van de gewenste kandidaat of de gewenste vaardigheden;
  • Hou nieuwe en interessante LinkedIn groepen in het oog om talent in te vinden;
  • Gebruik bij betaalde LinkedIn functies de mogelijkheden optimaal (om snel te reageren, via statistieken inzichten te krijgen, et cetera).

 

Infographic om talent op LinkedIn te vinden

De onderstaande infographic van Akkencloud geeft een totaal overzicht van de tips om talent op LinkedIn te vinden en statistieken van LinkedIn.

Infographic om talent op LinkedIn te vinden