02-12-2013 / Ayman van Bregt

LinkedIn Logo OranjeMet meer dan 4,5 miljoen Nederlanders op LinkedIn, is het mogelijk dat er LinkedIn-gebruikers zijn die twee of soms drie verschillende LinkedIn accounts hebben aangemaakt. Aangezien het voor de meeste gebruikers praktischer is om vanuit één account LinkedIn te gebruiken, wordt in dit dit artikel uitgelegd hoe je ervoor kunt zorgen dat je twee of meer LinkedIn accounts samenvoegt.

Twee LinkedIn accounts samenvoegen

Er zijn tal van LinkedIn-gebruikers die twee of meerdere LinkedIn accounts hebben omdat zij in het verleden er één hebben aangemaakt en deze niet meer gebruiken. Na een langere periode ontstaat opeens de behoefte om LinkedIn weer te gaan gebruiken, maar zijn de gebruikersgegevens vergeten of is er geen toegang meer tot het e-mailadres van een oude-werkgever. Het samenvoegen van twee LinkedIn accounts hangt af van het feit of je nog toegang hebt tot beide LinkedIn accounts, of niet. In beide gevallen is de uitleg van wat je moet doen anders.

 • Twee LinkedIn accounts samenvoegen waarbij je nog toegang hebt tot beide LinkedIn accounts
  Stap 1: Ga naar het LinkedIn-account dat je wilt verwijderen en log in met de juiste login-gegevens.
  Stap 2: Klik rechts bovenaan de pagina op je eigen profielfoto (menu ‘Account & Settings’) en kies voor de menu-optie ‘Privacy & Settings’ waarna LinkedIn je ter controle nogmaals vraagt om in te loggen.
  Stap 3: Klik links onderaan de pagina op ‘Account’ en kies daarna rechts in het menu voor ‘Close your account’.
  Stap 4: Kies voor een reden waarom je jouw LinkedIn-account wilt sluiten en klik daarna op de knop ‘Continue’. Door dit te doen sluit je het account wat je niet meer wilt gebruiken en heb je nog maar één account over op LinkedIn.
  Stap 5: Verifieer dat het om het juiste LinkedIn-account gaat door op de knop ‘Verify’ te klikken en je bent klaar.

 

 • Twee LinkedIn accounts samenvoegen waarbij je alleen toegang hebt tot één LinkedIn account
  Stap 1: Ga naar het LinkedIn-account dat je niet wilt verwijderen en login met de juiste login-gegevens.
  Stap 2: Zoek via de zoekbalk bovenaan de LinkedIn pagina op jouw eigen naam om bij het profiel te komen dat je wilt verwijderen. Ga naar dit profiel toe en kopieer het adres (url) van dit profiel.
  Stap 3: Stuur via dit LinkedIn-contactformulier een bericht met als onderwerp ‘Please remove duplicate account’. Plak in het bericht zelf de link naar het profiel wat je wilt verwijderen en schrijf een korte toelichting (in het Engels). Mocht het formulier problemen geven kun je ook een e-mail sturen naar linkedin_support@cs.linkedin.com. Zorg dat je de e-mail verstuurt vanaf het e-mailaccount wat als ‘hoofd e-mailadres’ is gekoppeld aan jouw LinkedIn profiel.