06-07-2016 / Ayman van Bregt

Twitter Dashboard vergemakkelijkt zakelijk gebruik van TwitterTwitter introduceert een nieuwe tool om het zakelijk inzetten van Twitter makkelijker te maken. Het Twitter Dashboard is er op gericht om organisaties en bedrijven op Twitter eenvoudiger te verbinden met klanten en geïnteresseerden. In dit artikel staan de mogelijkheden van het Twitter Dashboard voor zakelijk twitteren op een rij.

Twitter Dashboard maakt zakelijk twitteren gemakkelijker

Organisaties zijn op Twitter aanwezig om nieuws te delen, verhalen te vertellen, mensen te helpen en klanten een goede klantbeleving te bieden.
De hectiek binnen een organisatie kan het uitdagend maken om adequaat te reageren en verbonden te blijven met de Twitter-gemeenschap. Twitter Dashboard is een tool om organisaties en bedrijven goed inzicht te geven in wat er zich afspeelt op Twitter. Het Twitter Dashboard geeft inzicht in wat er wordt gezegd over de organisatie, er kunnen tweets worden ingepland en er worden inzichten geboden in de Twitter statistieken van eigen tweets.
Twitter Dashboard kan vergeleken worden met een laagdrempelige oplossing zoals HootSuite. HootSuite biedt ook mogelijkheden om andere social media platformen te managen waar Twitter Dashboard zich (uiteraard) beperkt tot de inzet van Twitter.

Twitter Dashboard biedt de volgende functies:

  • Interactie met Twitter gebruikers
    Er kunnen diverse zoekopdrachten worden aangemaakt met relevante zoekwoorden om eenvoudig de interactie aan te gaan met Twitter gebruikers die een gedeelde interesse hebben.
  • Tweeten op het juiste moment
    Tweets kunnen worden ingepland om op het juiste moment te tweeten wanneer de doelgroep ook online is.
  • Inspiratie voor tweets
    Twitter geeft suggesties voor tweets die de interactie kunnen stimuleren en zorgen voor creatieve content.

Op dit moment is het Twitter Dashboard alleen beschikbaar voor Amerikaanse bedrijven en organisaties via de website dashboard.twitter.com en de Twitter Dashboard app voor iPhone gebruikers. Wanneer het Twitter Dashboard beschikbaar zal zijn in Nederland is op dit moment nog onbekend.