26-12-2012 / Ayman van Bregt

In november kondigde Twitter aan te gaan concurreren met Instagram door eigen fotofilters te introduceren. De fotofilters zijn sinds deze week beschikbaar in de mobiele Twitter-apps voor iPhone en Android.

Twitter fotofilter in mobiele iPhone en Android apps

Met de nieuwe fotofilters van Twitter is het niet alleen mogelijk om foto’s direct te uploaden, maar kunnen deze ook direct worden bewerkt. Het is namelijk niet langer nodig om een externe applicatie te gebruiken voor het bewerken. Mobiele fotografen wordt het zo makkelijk gemaakt om alles vanuit één mobiele applicatie te doen. Uiteraard kun je alles vanuit een app als Instagram doen maar daar maakt nog niet iedereen gebruik van. Twitter heeft veel aandacht besteedt aan de werking van de fotofilters zodat het plaatsen en bewerken zo makkelijk en snel mogelijk wordt gemaakt voor gebruikers.

Twitter fotofilters gebruiken

De fotofilters van Twitter kun je gebruiken in de mobiele Twitter apps voor iPhone en Android door de volgende stappen uit te voeren.

Stap 1: Twitter fotofunctie activeren
Klik in de mobiele Twitter app op het foto-icoon en kies vervolgens voor het maken van een foto of het gebruiken van een bestaande foto/afbeelding.


Stap 2: Twitter fotofilters activeren
Klik onderin het venster op de drie cirkels om de fotofilters te activeren en een keuze voor een fotofilter te maken.

Stap 3: Twitter fotofilter kiezen
Maak in het scherm dat verschijnt een keuze voor een filter door deze aan te klikken. Deel vervolgens de foto op Twitter.


Bron: Twitter-blog ‘How our photo-filters came into focus‘.