03-12-2014 / Ayman van Bregt

Twitter introduceert het delen van een tweet in een direct messageTwitter heeft een nieuwe functionaliteit geïntroduceerd waarbij het mogelijk is om een tweet te delen via een direct message. De nieuwe functionaliteit werd al eerder aangekondigd in het kader van een aantal nieuwe functies die Twitter in 2015 zal introduceren. In dit artikel staat uitgelegd hoe een tweet in een direct message gedeeld kan worden.

Twitter introduceert het delen van tweets via een direct message

Twitter heeft een update doorgevoerd in de apps waardoor het nu mogelijk is om een tweet in een direct message (DM) te delen via de mobiele apps (Twitter voor iPhone en Twitter voor Android), Twitter.com en TweetDeck.

In de mobiele apps kan een tweet in een direct message gedeeld worden door de tweet lang ingedrukt te houden en dan te kiezen voor ‘Share via Direct Message’. Via Twitter.com en TweetDeck kan een tweet gedeeld worden door op het “••• More” icoon te klikken en dan te kiezen voor ‘Share via Direct Message.’ De persoon die de direct message ontvangt zal de meegestuurde tweet direct kunnen lezen in de DM.

In onderstaande afbeelding van Twitter is te zien hoe het versturen van een tweet in een direct message werkt op de mobiele apps:

Een tweet delen in een direct message