11-10-2017 / Ayman van Bregt

Twitter komt binnenkort met een functie om tweets op te slaan en ze later rustig terug te kunnen lezen. De nieuwe ‘bookmark’-functie is ontstaan omdat gebruikers via verschillende omwegen tweets bewaren om later te raadplegen zoals bijvoorbeeld via de favorieten-functie.

Twitter komt met ‘lees later’-knop voor tweets

De ‘lees later’-functie voor tweets werd aangekondigd door Jesar Shah (@Jesar), een productmanager bij Twitter middels de onderstaande tweet:


Zoals blijkt uit het bericht van Shah zijn er gebruikers die naast de favorieten-functie, tweets via een privébericht naar zichzelf sturen of retweeten. Veel gebruikers zien dit niet als een ideale oplossing voor het opslaan van Tweets. Twitter wil dan ook de gebruikerservaring verbeteren met de introductie van deze oplossing. Facebook introduceerde een aantal jaar geleden ook al een opslagfunctie om berichten later terug te lezen.

Tijdens een HackWeek binnen Twitter werd een prototype ontwikkeld om tweets te kunnen bookmarken via het menu zoals te zien is in de onderstaande tweet:

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.