11-11-2015 / Ayman van Bregt

Favorieten op Twitter aangepast met hart-icoonTwitter heeft het ster-icoon voor Favorieten op Twitter vervangen door een hart-icoon. Het hartje staat symbool voor een like zoals op Facebook en Instagram. Op deze manier wil Twitter nieuwe gebruikers vaker tweets laten waarderen en de interactie verhogen. In dit artikel staat de informatie over Favorieten op Twitter op een rij.

Favorieten op Twitter aangepast met hart-icoon

De favorieten-functie is met het nieuwe icoon ook aangepast. Twitter geeft aan dat gebruikers veel dingen leuk kunnen vinden maar niet alles kan ‘favoriet’ zijn. De favorieten op Twitter zijn hiermee dus opgeheven en vervangen door het hartje wat in iedere cultuur een expressie is van positiviteit. Naast de favorieten op Twitter is ook op Vine het hart-icoon geïntroduceerd.
Twitter geeft in een blogpost aan dat het hart-icoon zeer succesvol is op Periscope en op basis van dit succes dit ook mogelijk wil maken via Twitter.com en Vine.

Het hart-icoon is direct te gebruiken bij Favorieten op Twitter via de mobiele Twitter-apps, TweetDeck, Twitter voor Windows 10 en Twitter.com.