04-01-2017 / Ayman van Bregt

Eind 2016 heeft Twitter een nieuwe video-functie geïntroduceerd voor het delen van live 360-graden video’s. Met deze functie kunnen kijkers live een volledig beeld krijgen van de situatie. In dit artikel is meer uitleg te vinden over de live 360 video-functie.

Twitter introduceert live 360 video

De nieuwe functie voor streamen van live 360 video’s is ontstaan vanuit een nauwe samenwerking tussen Periscope en Twitter. Eerder werd door deze samenwerking live video beschikbaar gemaakt voor gebruikers. Deze functie wordt nu in feite verder uitgebouwd door de live 360 video-ervaring die geboden kan worden.
Met de komst van deze nieuwe functie kunnen gebruikers een impactvolle inkijk krijgen in het leven van bijvoorbeeld bekende personen. Gebruikers hebben de ervaring alsof zij er live bij aanwezig zijn. Doel van de functie is om gebruikers te verbinden aan bijzondere ervaringen die ze niet direct zelf kunnen beleven maar wel via live 360 video.
Video’s in 360 graden worden aangeduid met een speciaal icoon. Zodra er een live 360 video beschikbaar is op Periscope of Twitter kunnen gebruikers gebruik maken van de 360-graden functie door de telefoon te bewegen of met de vinger op het scherm te vegen.
Meer achtergrondinformatie over live 360 video is te vinden op de blogs van Periscope en Twitter. Op dit moment wordt de functie getest met een geselecteerde groep partners. Er is een wachtlijst waar geïnteresseerden zich kunnen aanmelden. Onderstaande tweet laat een voorbeeld zien van de live 360 video: