21-12-2016 / Ayman van Bregt

Twitter verbetert de mogelijkheden voor het verzorgen van live video op Twitter door een naadloze integratie met Periscope. Het aanbieden van live video op Twitter sluit goed aan bij de missie van Twitter om hetgeen mensen beleven in de wereld zo goed mogelijk inzichtelijk te maken voor anderen. Dit artikel licht toe hoe live video op Twitter werkt.

Live video op Twitter vanaf nu beschikbaar

Live video op Twitter wordt mogelijk gemaakt met behulp van de technologie van Periscope. Via de mobiele Twitter app is de functie per direct beschikbaar voor iOS- en Android-gebruikers. Live video op Twitter kan worden geactiveerd door een tweet op te stellen en dan op de knop ‘LIVE’ te klikken. Gebruikers zien vervolgens een kader met het beeld dat live wordt uitgezonden. Het beeld in dit kader kan worden vastgezet (focussen van de camera op een specifiek onderdeel in het beeldscherm). Gebruikers klikken daarna op ‘Go Live’ en kunnen rechtstreeks live video op Twitter uitzenden. Iedereen op Periscope en Twitter kan de live videostream bekijken, reageren met opmerkingen en vragen of een ‘like‘ versturen.
De onderstaande tweet en video laat de #GoLive mogelijkheden van live video zien:

Meer informatie over de mobiele video functies van Twitter voor iPhone en Android gebruikers is te vinden op deze Twitter mobiele video pagina.