21-12-2017 / Ayman van Bregt

Twitter voert nieuwe regels door voor gebruikers die hatelijk gedrag vertonen of zich onfatsoenlijk gedragen. De introductie van de nieuwe regels sluiten aan bij eerdere aanscherping van veiligheidsmaatregelen op Twitter. Dit artikel licht de nieuwe regels voor misbruik en hatelijk gedrag op Twitter verder toe. 

Nieuwe regels voor misbruik en hatelijk gedrag op Twitter

De nieuwe regels zijn onderdeel van de stappen om de veiligheid op Twitter te verbeteren. Vanuit een samenwerking met deskundigen heeft Twitter nieuwe regels opgesteld.

Op hoofdlijnen houden de nieuwe regels het volgende in:

  • Specfieke bedreigingen of gewelddadige uitspraken gericht aan een andere gebruiker of groeperingen in de samenleving worden niet getolereerd;
  • Accounts van gebruikers die zich hatelijk uiten of misbruik van de functionaliteiten van Twitter maken op dit vlak zullen direct worden geschorst;
  • Hatelijke content (bijvoorbeeld een afbeelding met een hakenkruis) kunnen gemeld worden bij Twitter waarna gebruikers gedwongen worden om de content te verwijderen.

De nieuwe regels zijn per direct ingegaan. Twitter zal de aanpak regelmatig evalueren en indien nodig bijstellen als blijkt dat de maatregelen te strikt worden toegepast. Via het Twitter-account @TwitterSafety worden gebruikers op de hoogte gehouden.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.