03-09-2014 / Ayman van Bregt

Twitter introduceert Promoted VideoTwitter heeft een nieuwe vorm van adverteren geïntroduceerd voor video; Promoted Video. In dit artikel staan de mogelijkheden van het adverteren met Twitter Promoted Video op een rij.

Twitter introduceert ‘Promoted Video’

Eerder dit jaar werd er door Twitter getest met de uitbreiding van Twitter Cards om video eenvoudiger te vertonen in Twitter. De uitbreiding liet een enorme stijging zien in het gebruik van video op Twitter doordat het afspelen werd vergemakkelijkt. Hierdoor werden meer video’s bekeken, gedeeld en kwamen er meer reacties.

Video is een goed medium om een verhaal te communiceren en over te brengen. Met Twitter Promoted Video is er een nieuwe mogelijkheid beschikbaar voor producenten van content in hoge kwaliteit. Zo kunnen merken aansluiten op populaire TV-programma’s en de beleving direct verlengen naar Twitter middels het Twitter Amplify-programma.

Twitter levert bij de inzet van Promoted Video uitgebreide statistieken en inzichten over het bereik en de effectiviteit van de video. Daarnaast wordt inzicht geboden in het aantal Twitter gebruikers dat een video helemaal afkijkt en hoeveel kijkers op basis van organische of betaalde views zijn gerealiseerd. Het betaalmodel voor Twitter Promoted Video is op basis van Cost per View (CPV). Dat betekent dat een adverteerder alleen hoeft te betalen als een Twitter-gebruiker daadwerkelijk de video start met afspelen.