07-04-2013 / Ayman van Bregt

Mogelijkheden Twitter Cards uitgebreid door TwitterAfgelopen dinsdag heeft Twitter tijdens een event voor ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd voor Twitter Cards. Met Twitter Cards kunnen gebruikers een voorvertoning bekijken van de content die middels een tweet wordt gedeeld. De belangrijkste uitbreiding aan de functionaliteiten van Twitter Cards is dat er nog meer informatie in de cards bekeken kan worden. Op dit moment worden de mogelijkheden van Twitter Cards benut door meer dan 10.000 ontwikkelaars wereldwijd. In dit artikel zijn de belangrijkste vernieuwingen op een rij gezet.

Uitbreiding Twitter Cards door Twitter

Twitter heeft de techniek achter Twitter Cards vernieuwd zodat ontwikkelaars makkelijker gebruik kunnen maken van deze functionaliteit. Tevens zijn er drie nieuwe type Twitter Cards toegevoegd. Bekende internetdiensten/merken hebben hun ontwikkelaars al ingezet om van de nieuwe Twitter Cards functies gebruik te maken zoals Angry Birds, Etsy, Flickr, Foursquare, Path en SoundCloud. Op de website  Twitter Cards voor ontwikkelaars worden alle mogelijkheden uitgelegd.

Drie nieuwe Twitter Cards

Twitter heeft drie nieuwe Twitter Cards toegevoegd. Deze zijn: App Cards, Gallery Cards en Product Cards.

  • Twitter App Cards
    App Cards tonen informatie over een mobiele applicatie. Informatie die over apps getoond kunnen worden zijn bijvoorbeeld de naam, een icoon van de app, de prijs en de waardering door gebruikers in de App Store van Apple en de Play Store van Google.
  • Twitter Gallery Cards
    Gallery Cards laten een verzameling foto’s of een album van afbeeldingen zien. Er is tevens een preview-functie waarmee er snel gekeken kan worden in de set van foto’s.
  • Twitter Product Cards
    Product Cards bieden de mogelijkheid om een afbeelding van een product te laten zien samen met een beschrijving, alsmede twee tekstvelden die zelf ingevuld kunnen worden zoals bijvoorbeeld prijs- en productinformatie.

 

Meer lezen over Twitter Cards?

Eerder schreef de Nederlandse Social Media Academie de volgende artikelen over Twitter Cards: