16-04-2014 / Ayman van Bregt

Twitter introduceert nieuw uiterlijkTwitter heeft een nieuw uiterlijk geïntroduceerd voor profielpagina’s. Het nieuwe Twitter profiel moet het voor gebruikers makkelijker en leuker maken om tweets te delen met geïnteresseerden. In dit artikel staan de belangrijkste wijzigingen aan het Twitter profiel op een rij.

Twitter profiel krijgt nieuw uiterlijk

Het nieuwe uiterlijk van het Twitter profiel vertoont grote gelijkenissen met het onlangs gewijzigde uiterlijk van het Facebook nieuwsoverzicht. Het Twitter profiel biedt de volgende mogelijkheden:

 • Visuele wijzigingen aan het Twitter profiel
  Een grotere profiel foto en eenvoudig te wijzigen grote omslagfoto.
 • Beste tweets worden uitgelicht
  De tweets die de meeste interactie (engagement) hebben worden iets groter weergegeven op het profiel (in de tijdlijn).
 • Een tweet ‘vastpinnen’ bovenaan de pagina
  Net als bij Facebook is het mogelijk om een tweet vast te maken (pinned tweet) waardoor deze zichtbaar blijft voor alle bezoekers van jouw Twitter profiel.
 • Filterfunctie voor tweets van Twitter profielen
  Bij het bekijken van een Twitter profiel is het mogelijk om op verschillende type tweets te filteren. De volgende opties zijn mogelijk: alle tweets, tweets met afbeeldingen/video’s en tweets met reacties.


Twitter rolt het nieuwe profiel stapsgewijs uit onder alle gebruikers in de komende weken. Nieuwe Twitter gebruikers die een nieuw Twitter profiel aanmaken zien direct het nieuwe uiterlijk. Tal van bekende Twitter gebruikers hebben het nieuwe uiterlijk al waaronder muzikant John Legend (@JohnLegend), TV-bekendheid Kerry Washington (@kerrywashington) en Michelle Obama (@flotus).

Twitter introduceert nieuw uiterlijk